Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kamp İçin Nasıl Giyinmeli

29-11-2017 01:07

Kışın kamp yaparken giyinme ve uyuma konusunda özellikle seçilmesi gereken kıyafet türleri vardır.

 

Çoğu kişi soğuk havalarda kat kat giyinir ve içlik giyer. Fakat kışın kamp yaparken kat kat giyinmek tercihten çok zorunluluktur. Ayrıca şapka, eldiven ve çoraplar da giyilmelidir. Katlı giyinmedeki amaç, hava geçirmemek ve nemi kontrol altında tutmaktır. Kamp aktiviteleri sırasında ısı üretme ve ısı kaybını azaltma konuları önem taşır. Katlı giyinmenin de buna benzer işlevleri vardır.

 

Kamp için üç kat olacak şekilde giyinilmelidir. İlk iki kat ısıtıcı olarak görev yapar. En dıştaki kat ise, rüzgar ve nem için bir bariyer olur. Bunun dışında, pamuklu kumaş içeren giyim şekilleri kamp için tercih edilmemelidir. Çünkü bu tarz kumaş ortamdaki nemi emer ve giysinin ısı tutma kapasitesini azaltır.

 

Kamp İç Giyim

 

En iç kısımdaki kat vücuttan nemi uzak tutması açısından önemlidir. Vücuda yapışır ve vücut teriyle temas halindedir. Ter iç katmandan ortadaki katmana geçer ve burada buharlaşır. İç katmanın yün, ipek ya da polyester gibi sentetik materyalden yapılmış olması önemlidir.

 

Orta Katman

 

Bu kısım vücuda hava geçmemesini sağlayarak vücudu ısı kaybından korur. Yünden yapılmış giysiler bunun için seçilebilir. Ama yünün dezavantajı ıslandığında ağırlaşmasıdır. Ayrıca yün kaşındırabilir ve bazı insanlar yüne alerjiktir.

 

Kamp pantolonu

 

Jeanler ve haki renk pantolonlar kamp pantolonu olarak iyi bir seçenek değildir. Bu tür pantolonlar da ısıtabilir ama orta katman olarak kullanılmalıdır. Çünkü dış katmanın rüzgar ve nem geçirmemesi gerekiyor ve bu pantolonlar bu özellikte değildirler. Bu nedenle, dış katman için pantolon olarak naylon içeren giysiler seçilmelidir.

 

Kamp ayakkabıları

 

Ayaklar için de, vücut için olduğu gibi üç kat giyinmek gerekir. İç katmandaki çorap, nemi uzak tutmak için polyester olmalıdır. Orta katman da yün olmalıdır. Dış katman olarak giyilecek kamp ayakkabısını seçerken ise, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Eğer kamp yapılacak arazi de ayağın takılabileceği çok sayıda taş ve kök varsa, ayak başparmağını kırma ihtimali olabilir. Bu nedenle önden ped ile destekli olan kamp ayakkabıları seçilmelidir. Bileği saracak şekilde orta uzunlukta ayakkabıların seçilmesi de eklem stabilitesini arttırır. Böylece bilek burkulmalara karşı korunmuş olur.

 

Kamp montları

 

Dış giyimde montların rüzgar ve nem geçirmemesi çok önemli olduğu için polyasterden yapılmış kamp montları tercih edilmelidir. Mümkün olduğunca hafif olması, hareket kabileyetini kısıtlamaması, esnek olması ve ıslandığında da ağırlaşmaması arzu edilen özelliklerdendir.

 

Kar maskesi

 

Başı, yüzü ve boynu soğuktan korumak için aşırı soğuklarda kar maskesi mutlaka takılmalıdır. Polar yapıda olanlar seçilirse soğuktan en üst düzey korunmayı sağlar. Ayrıca anti-alerjik ve hareketi kısıtlamaması için esnek olmalıdır. Tasarımı sayesinde, tek başına, bere, atkı ve kapüşon görevi görür. Çeşitli renklerde kullanılabilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.