Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kamp Ve Av İçin Nasıl Giyinmek Lazım

29-11-2017 01:04

Kamp giysileri

 

Doğayı seven ve doğayla iç içe kalmak isteyen kişilerin sıklıkla yaptığı bir faaliyet olan kampçılık ormanlık alanlarda ve dağ eteklerinde yapılan sosyal bir aktivitedir. Kampçılık hem yaz ayların hemde kış aylarında günü birlik ya da daha uzun süre yapılabilen bir faaliyettir. Kampçılık doğayla iç içe olmaktır. Bu yüzden kamp yaparken birçok konuya dikkat etmek gerekir ve gerekli olan malzemeleri de yanımızda bulundurmak gerekir. Kamp yapmaya karar verdikten sonra ilk olarak kamp yerini belirlemek gerekir. Kamp yerini belirledikten sonra ne kadar süre kamp yapılacağına karar verilmelidir ve bu süreye bağlı olarak gerekli olan eşyalar hazırlanmalıdır.

 

Eşyalar seçilirken temel ihtiyaçları karşılayacak eşyalar olmalıdır ve eşya kalabalığı yapılmamalıdır. Eğer doğal ortamda yemek yapmayı bilmiyorsanız yiyecek malzemelerde alabilirsiniz. Kampçılık faaliyetinde en önemli malzeme kampta giyilecek olan giysidir. Kamp giysileri sade ve rahat olmalıdır. Kamp faaliyetinde kot pantolon, kumaş pantolon, tişört ve gömlek gibi giysilerin giyilmesi uygun değildir. Kampçılıkta doğa ile iç içe olduğunuz için giysileriniz çabuk kirlenir ve yırtılabilir. Bu yüzden kamp giysileriseçerken özel olarak üretilen kir tutmayan ve çabuk yıpranmayan giysiler tercih edilip alınmalıdır. Kampçılık için özel olarak üretilen kamp giysileri otururken, yürürken ve koşarken rahat hareket etmenizi sağlar.

 

Kampta giyilecek giysiler alınırken doğaya özgü renkler seçilmesi de oldukça önemlidir. O yüzden kampta giyeceğiniz giysiler renk olarak yeşil ağırlıklı olmalıdır. Bu özelliklerini yanında kamp giysileri tüm vücudu kaplar nitelikte olmalıdır. Çünkü ormanlık ya da göl kenarı gibi yerlerde kurulan kampların bulunduğu yerde birçok ufak böcek veya tehlikeli hayvan olabilir. Kamplarda kene olayları sıklıkla görüldüğü için mutlaka özel olarak üretilen kamp giysisi olan pantolonların giyilmesi çok önemlidir. Bunun yanında geceleri ormanlık ve göl kenarı gibi alanlar serin olacağı için tüm vücudu kaplayan kamp giysileri alınması çok daha uygun olacaktır.

 

Av giysileri

 

Avcılık hem hobi olarak hemde hayvan yakalamak için yapılan bir faaliyettir. Avcılık yapılırken hangi hayvan yakalanmak isteniyorsa ona göre ava çıkılmalı ve hazırlanılmalıdır. Av esnasında kullanılacak olan malzemeler ava gitmeden önce hazır edilmelidir.

 

Av esnasında dağ ve bayıra tırmanma yapılacağı gibi silahta kullanılacağı için giyilecek giysi çok önemlidir. Bu yüzden av giysileri özel olarak üretilen ava çıkan kişinin rahat ve hızlı hareket etmesini sağlayan giysilerdir. Bunun yanında dağ veya ormanlık bir alanda hayvan aranırken vücudun zarar görmemesi için kamuflaj şeklinde üretin av giysileri en çok tercih edilen çeşittir. Eğer yağmurlu ya da karlı bir havada ava çıkılacaksa, kapüşonlu ve mont türü av giysileri tercih edilmelidir. Av faaliyetinde kesinlikle giyilmesi gereken giysilerden biride av yeleğidir. Av yeleği ile tüfeğin fişeklerinin yanında matara ve bıçak gibi malzemeleri de taşıyabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.