Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kampa İlk Defa Gidecekler İçin Öneriler

20-09-2017 15:41

Kamp mevsimi yaklaştığında doğa ile iç içe olmayı seven insanların kanları kaynamaya başlar. Ancak bu insanlar içerisinde kamp yapmanın hayalini kuran ancak hiç kamp macerası yaşamamış olan insanlar da vardır. Kampa gitmek adına hiçbir bilgisi olmayan insanların önceden mutlaka bilmesi gereken bazı önemli noktalar var.

Kamp İçin Deneyimli Arkadaşlar Seçin

Kampa gitmek hadi gidiyorum diyerek yola çıkılacak bir aktivite değildir. Eğer daha önce hiç kampa gitmediyseniz mutlaka deneyimli insanlar ile kampa gitmeniz gerekiyor. Deneyimli insanlar çadırı nereye kuracağınızı, eşyaları ne şekilde organize edeceğinizi her şeyden önemlisi ateşin nasıl yakılması gerektiğini iyi bilen insanlardır.

Araç Kontrollerinizi Yaptırın

Kampa giderken doğada belli bir yere kadar asfalt yolları kullanabilirsiniz. Bu nedenle kampa giderken fazla eşya götürmeyi düşünüyorsanız aracınızı yanına alabilirsiniz. Ancak yol esnasında herhangi bir zor durumda kalmamak için mutlaka arabanızın kontrollerini çok iyi yaptırmış olmanız gerekiyor.

Hava Durumu Önemli Bir Detay

Kamp sever insanların ilk olarak önem verdiği konulardan biri de hava durumudur. Gideceğiniz tarihlerde doğa koşullarını mutlaka önceden araştırmanızda yarar var. Aksi halde gittiğiniz yerde sağanak yağış altında kalabilirsiniz. Bazı kamp bölgelerinin hava şartları oldukça değişkendir. Bu yüzden sürekli olarak hava olaylarını gözlemlemeniz gerekebilir.

Kamp Alışveriş Listesi Yapmayı Unutmayın

Kamp malzemeleri kampınızı zevkli hale getirmek için önemlidir ve eksiksiz olması tercih edilir. Götüreceklerinizi unutmamak için alışveriş listesi şart olan durumlardan birisidir. Mutlaka liste ile alışverişinizi tamamlayın ve kesinlikle almanız gereken her şeyi yanınıza alın. Ancak bu listede gerekli olmayan yiyecekleri doldurmanıza gerek yok. Sadece ihtiyaçlarınıza yönelik bir liste olmasına özen gösterin

Kampta Yanınıza Almanız Gerekenler

Mat ve uyku tulumu olmazsa olmazlar arasındadır. Götürmezseniz bir zararı olmaz diye düşünmeyin gittiğiniz yerin iklimi hakkında çok bilgi sahibi değilseniz ince örtüler gece üşümenize neden olabilir. Başınıza takabileceğiniz bir fener. El havlusu mutlaka almanız gerekiyor. Böcek ilacı da unutulmaması gerekenler arasında yer alıyor.

 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.