Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kış Avı İçin Gerekli Malzemeler

29-11-2017 00:56

Avcılık yapan ve avcılığa tam anlamıyla kendi ekibiyle başlamak isteyenler için kendi aralarında kurdukları takımın yanı sıra gerekli olan av malzemeleri toplamaları da şarttır. Genellikle av için bir gruba dahil olunacaksa yelek, av tüfeği, cephane ve benzeri malzemeleri size av üresince teslim edilir.

 

Malzemeler arasında olan av tüfekleri toplu tabancalarda en önemli husus mermi kalibleridir. Ek olarak av tüfeklerinde pompalı olan tüfeklerin genellikle önerilmesidir. Diğer hususlar ise yaralanmaya karşı ilk yardım malzemeleri, çakmak, çakı-bıçak ve av köpeği. Av köpekleri size avlanırken hem çok iyi bir dost hemde burunları çok iyi koku aldıkları için av esnasında hedeflerinizi bulmanız konusunda ciddi yardımları dokunacaktır.

 

Avcılıkta yanınıza aldığınız malzemelerin sağlam ve aynı zamanda kolay taşınabilir olması sizin işinizi kolaylaştıracak ve daha hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır. Av esnasında üzerinize giydiğiniz kıyafetlerin sağlığınız açısından mevsim şartları dikkate alınarak ve av sahasında geçireceğiniz zamanı baz alarak o anki koşullara göre giyinmeniz gerekmektir.

 

Avcılıkta kamp yapmanız gereken durumlarda ise kalın botlar, kar maskesialınmalı ve sentetik yapıda olan kıyafetlerin asla giyilmemesi gerekmektedir. Giydiğiniz kıyafetlerin sizi av esnasında zorlamaması açısından satın aldıktan sonra uzun yürüyüşlerle ya da bir kaç deneme gezisiyle test etmeniz yararınıza olacaktır. Bunların yanı sıra avlayacağınız hedeflerin sizi fark etmemesi açısından kamuflaj kıyafetleri de tercihleriniz arasında olabilir. Çünkü çulluk, bıldırcın ve sulun gibi hayvanlarda kamuflaja gerek yoktur.

 

Eğer ki karşınıza yabani hayvanlar çıkarsa örneğin domuz gibi gizlenmeniz daha doğru olacak ve seçtiğiniz kıyafetle fark edilmemiş olacaksınız. Av tüfekleri ile atış yapılmadan önce av esnasında belirlemiş olduğunuz rehberiniz ya da avcı başınızın talimatı ile hareket etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde nereye ateş edeceğiniz bilmezseniz av hayvanları yerine kendi takım arkadaşlarınızdan birisi kazaya kurban gidebilir. Çünkü av hayvanlarının sizi fark edilmemesi için giyindiğiniz kamuflajlar ve kar maskesi sizi kamufle edecektir. Kimin nerede duracağı ve başlangıç bitiş noktaları belirlenmelidir.

 

Eğer avlarınızı günü birlik değil kamp şeklinde devam etmeyi düşünüyorsanız kamp esnasında size yaklaşan tehlikeleri uzaktan fark etmek için av malzemeleri arasında dürbünde ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra portatif sandalyeler, su ve yiyecek ihtiyacınızı karşılamak için gerekli besinler bulunan sırt çantanız. Ve takım arkadaşlarınız arasında kendi takımızı simgeleyen logo Türk bayrağı kamuflajlara eklenmelidir. Pompalı tüfek kullanımlarda tüfeğin tepme esnasında size zarar vermemesi açısından kamuflajlara apoletler yerleştirmek mümkün. Bütün ihtiyacınız olan malzemeleri topladığınızda ve av için gerekli bilgileri aldığınızda ava çıkmaya hazır olursunuz. Bunların yanı sıra seçeceğiniz av bölgesine aracınızla gitseniz bile avları araçla değil yürüyerek yapmanız önemli bir detaydır. Çünkü araç ile av ararken gözünüzden kaçan avlar olabilir. Kendinize av için uygun olan bir bölgeyi mesken tutup ve orasını başlangıç noktası olarak belirlerseniz hem yapmış olduğunuz avdan keyif alırsınız hemde avladığınız hayvanların sayısı artar.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.