Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kış Kampı İçin Çadır Seçimi Nasıl Olmalıdır?

07-12-2019 16:55
Kış Kampı İçin Çadır Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Kış ayında kamp yapmanın tadı bir başkadır. Bu dönemlerde kamp yapmak için kamp çadırı seçimi konusunda oldukça dikkatli olmak gerekir. Sonuçta kış ayları, zorlu koşulların olduğu zamanlardır. Bu nedenle çadırınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu yazımızda da bu konuya değineceğiz. 


Kamp Çadırı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?


Öncelikle dikkat etmeniz gereken husus, fiyatınıza ve ihtiyacınıza uygun çadırı seçmektir. Kamp çadırı fiyatları, çadırın boyutuna, yapıldığı malzemeye ve kaç kişilik olduğuna göre değişiklik gösterir. Bu nedenle bazı soruların cevaplarını net olarak biliyor olmamız gerek. Örneğin, çadırda kaç kişi konaklayacak? Kış aylarında yanınıza daha fazla malzeme almanız gerekmektedir. Bu nedenle eğer tek kişi kalacaksanız 2 kişilik çadır almanızda fayda vardır. Özellikle de yağışlı havalarda ve soğuk havalarda yanınızdaki malzeme sayısı artar. Bu nedenle kaç kişiyseniz bir üstü kişilik çadır seçiminde bulunun. Bu sayede çadır içerisinde eşyalarınızı da dahil edebilirsiniz.


Kaç kişilik seçtiğinizi biliyorsanız diğer soruya geçelim: Kamp çadırı içerisinde kalacak kişi ya da kişilerin uzunlukları nedir? Bu konu, çadırın boyutunu seçmeniz açısından altın değer taşımaktadır. Uzun boylu ve kalıplı kişiler, küçük ebatlı çadırlarda kendilerini rahat hissetmez. Bu nedenle kendi boyunuza uygun bir çadır boyutu seçmeniz gerekir. 


Kış ayında kamp yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum da konaklama yapacağınız yerin bilinmesidir. Eğer engebeli ve zor koşullara sahip olan bir yerde kamp yapacaksanız 3 mevsimlik ve kaba olmayan bir kamp çadırı almanız gerekecektir.3 mevsim çadırlar şiddetli fırtınalar ve kar yağışlarına karşı dayanıklı çadır çeşitlerinden birisidir.  Aynı zamanda ultra light çadırları tercih etmeniz gerekir. Bu sayede çadırı sırtınızda daha rahat ve uzun süre taşıyabilirsiniz. Eğer kış ayında kamp yapmak istiyorsanız mutlaka paraya kıyıp dayanıklı malzemelerden yapılma bir çadır alın. Kış aylarında çadırda yaşayacağınız bir sorun, büyük felaketlere neden olabilir.


Kış ayında kamp yapmak için çadır seçiminde dikkat edeceğiniz konulardan birisi de kamp tecrübenizdir. Eğer bu alanda yeniyseniz seçeceğiniz çadırın da kolay kurulabilir ve taşınabilir olması gerekir. Gölgelikli, büyük ve bol bölmeli çadırların kurulumu, sade çadırlara göre daha zordur. Aynı şekilde çadırı taşıma konusunda da zorluk yaşayabilirsiniz. Bu gibi büyük çadırlar aracınıza sığmayabilirler. Bu nedenle aracınızın bagaj boyutuna uygun seçimlerde bulunun. Genellikle kaliteli çadırlar kolay kurulur ve uygun boyutlara sahiptir. 

 

kamp çadırları


Kamp Çadırı Fiyatları


Eğer yukarıdaki kriterleri incelediyseniz gelin şimdi fiyat performans çadırını nasıl bulabilirsiniz buna göz atalım. Pamuktan yapılan çadırlar, suya karşı oldukça dayanıklıdır fakat ıslandıkça ağırlaşırlar ve taşıma konusunda zorluk çıkartırlar. Polyester malzemeler ise daha dayanıksızdır ve kısa ömürlüdür fakat fiyat olarak daha uygundur. Aynı zamanda naylon ve polyester karışımı çadırlar güneş ışığına karşı dayanıksızdır. Konaklayacağınız yere göre seçiminizi bu malzemelerden yana yapabilirsiniz. 


Çadırda dikkat etmeniz gereken özelliklerden birisi kapı sayısıdır. Eğer birden fazla kişilik çadır alacaksanız mutlaka çift kapılı çadır almaya çalışın. Böylece arkadaşınıza zarar vermeden çadıra giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Diğer özellik ise garajdır. Eğer çadırda iyi bir garaj varsa, dışarıda tutacağınız malzemeleri buraya saklayabilirsiniz. Bu sayede kış aylarında malzemelerinizin zarar görmesini ya da ıslanmasını engellemiş olursunuz. Yeri gelmişken pencerelere de değinelim. Çadırınızda bir pencere olması iyidir. Özellikle de havalandırma açısından kritik öneme sahiptir. Yağmurdan korunaklı pencereleri kış çadırı için seçmeniz iyi olur. 


Son özelliğimiz ise cepler. Cepler özellikle de kış ayında kamp yapıyorsanız olmazsa olmazınızdır. Bu ceplere gerekli eşyalarınızı koyarak derli toplu olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle de acil durumlarda neyi nereden alacağınızı bilirsiniz. Tabi tüm bu özelliklerin en iyisi olması için kamp çadırı fiyatları konusunda bütçenizin iyi olması gerekir. Kış ayı için seçilecek kamplar genel olarak yaz ayı için seçilen kamp çadırı fiyatlarından daha pahalıdır. İyi bir çadır alırsanız, yolda kalmamış olursunuz, bunu unutmayın. 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.