Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kış Mevsiminde Av Olur Mu

18-11-2017 14:16

Avcı camiası tarafından takip edilen av sezonları hayvan nesillerinin varlığını sürdürebilmeleri adına önem teşkil etmektedir. Her hayvan her mevsimde avlanamamaktadır. Yaz sezonunda ve kış sezonunda avlanacak hayvanlar farklılık göstermektedir. Kış mevsiminde av yapılması mümkündür. Bu mevsimde avlanabilecek hayvanlardan bazıları şunlardır; kaya güvercini, macar ördeği, çulluk, alakarga, saksağan, küçük karga, leş kargası, sazan, yaban domuzu, çakal vs. Avı doğru sezonda yapmak kadar av yaparken gerekli av malzemeleri bulundurmak da önemlidir.

 

Av Malzemeleri

 

Avlamak istediğiniz hayvanlar için av sezonu açıldıysa av malzemesi tedariğinde başlayabilirsiniz. Avda kullanılacak malzemeler avın karada ve denizde yapılmasına göre değişkenlik göstermektedir. Kara avı için başlıca av malzemeleri şunlardır:

 

- Askı kayışı

- Av fişeği

- Av tüfeği

- Fişeklik

- Gizlenme Ağı

- Güme

- Mühre

- Tüfek kılıfı

- İnhibitör

- Sterling

- Deer Hunter

 

Balık avı için gerekli olan av malzemelerinden bazıları şunlardır:

 

- Olta kamışı

- Olta iğnesi

- Balık yemi

- Kurşun

- Kamış tutucu

- Sehpa

- Fırdöndü

- Şamandıra

- Bot

- Tekne

- Misina

- Alarm ve zil

- Olta makinesi

- Çapari

 

Kara avı ya da balık avı için sezon açıldığında gerekli ekipmanları edinerek av keyfinize başlayabilirsiniz. Alacağınız av malzemelerinin kalitesi önemlidir. Kamp Seti'nde avınız için gerekli malzemelerin en kalitelisini bulabilirsiniz.

 

Kış Avı

 

Kış avı için avınıza başlamadan önce av mekanınızı belirlemelisiniz. Eğer kış mevsiminde balık avı yapacaksanız tuzlu sular önerilmektedir. Somon ve kalkan avı kış avı sezonunda yaygındır. Ancak doğal alabalık avı kış sezonunda yasaklanmıştır. Balık avında derinlik, yem ve olta takımları önem teşkil etmektedir. Sığ yerlerde küçük balıklar yaşamaktadır. Sazanlar ise derinlerde yaşamaktadır. Avlanacağınız göl, baraj, deniz gibi yerler hakkında önceden bilgi toplamalısınız. O bölgede kullanılan yemleri bilerek hareket etmeniz daha verimli olacaktır. Avlanırken sessiz yerleri seçmeye özen gösterin.

 

Kış mevsiminde kara avı yaparken av bölgesinde silah ruhsatını, avcılık belgelerini, avlanma pullarını yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Avlanmaya açık ve kapalı olan yerlere dikkat etmelisiniz.

 

Av Çeşitleri

 

Avcılıkta farklı av çeşitleri mevcuttur. Bunlar; kara avı, adrenalin avı, uçan av, deniz avı, kopay avcılığı olarak sıralanabilir. Karada yapılan kara avcılığı tüfek ile yapılmaktadır. Deniz avcılığı olta ve bot ile yapılmaktadır. Kopay avcılığında avlar köpek tarafından bulunup avcıya getirilmektedir. Adrenalin avında ayı gibi tehlikeli hayvanlar avlanmaktadır. Uçan avcılıkta ise kanatlı hayvanların avlanması söz konusudur.

 

Kar Maskesi

 

Avcılar kamufle olabilmek için kar maskesi ya da deer hunter kullanırlar. Av sırasında rahat olmanızı sağlayacak kar maskeleri polardan üretilmiştir. Kar maskeleri sizi kış avlarında sıcak tutmaya da yarayacaktır. Termolite bere ve kar maskesini siyah ve yeşil renk seçenekleri hizmetinize sunulmaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.