Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kuru sıkı Tabanca Detaylı Temizlik Nasıl Yapılır?

25-02-2018 22:01
Kuru sıkı Tabanca  Detaylı Temizlik Nasıl Yapılır?

Kuru sıkı, özellikle av merakı olanlar için oldukça merak edilen bir konudur. Ancak kurusıkı satın almak isteyenlerin öncelikli olarak bilmesi gereken, kurusıkı temizliği konusunun oldukça önemli olduğudur. Kurusıkı temizliği düzenli ve özenli olarak yapılması, hem atışların daha sağlıklı olmasını sağlar, hem de silahın daha uzun vadeli olarak kullanılmasına yardımcı olur.

Kurusıkı temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli?

İlk olarak atış öncesi bakımların yapılması gerekir. İlk olarak namlu temizliği yapılmalıdır. Namlı, temiz bir bez ile kurulanmalıdır. Ardından kapak temizliği tamamlanır. Ardından hafif yağlanması yapılır. İcra yayı ve mil hafif olarak yağlanır. Atış öncesi bakım tamamlanır.

Daha sonra atış sonrası bakım aşamasına geçilir. Namlı temizliği yeniden yapılır ve ardından namlu yağlanır. Ardından yeniden icra yayı ve mil temizlenir. Yağlanması yapılır ve atış sonra bakım tamamlanır.

Kurusıkı temizliği ve aşamaları:

·Namlu temizliği ve yağlanması:

İlk olarak silah ile beraber verilen ufak fırçaya silah yağı dökülür. Ardından fırçayı namlunun içinde bir ya da iki defa ileri geri hareket ettirmeniz gerekir. Ardından silah ile beraber teslim edilen temiz bir bez yardımıyla namlunun içini kurulamanız gerekiyor. Ardından bu işlemi, bez namludan tertemiz çıkana dek tekrar edin. Kızakları da temizleme yağı ile yağlanmış olan bez ile temizlemeniz gerekir. Bazı durumlarda silahla verilen fırçayı da kullanabilirsiniz. Ardından silah yağına batırılmış olan pamuklu kumaştan üretilmiş temiz bezi, namlunun iç bölümünü ve dışını hafif şekilde yağladıktan sonra baştan başa namla üzerine sürünn. Ardından kızakları da hafif şekilde yağlayın. Bu aşamalar tamamlandığında namlu temizliğiniz tamamlanmış olacaktır.

·Kapağın temizliği ve yağlanması:

Kapak bölümünün iç kısımlarını, kılavuzlarını ve tırnak yuvasını özenle ve titizlikle temizlemeniz gerekmektedir. Bu aşamada silah yağı ile ıslatılmış bir bez kullanmanız gerekmektedir. Gerektiği durumlarda silah ile verilen temizleme fırçasından da faydalamanız yararlı olacaktır. Kapağı silah yağı ile hafif şekilde yağlayıp kapağın temizliğini tamamlayın.

·İcra yayı ve icra yayı milinin yağlanması:

İvra yayı ve icra yayı milinin yağlanması için; icra yayı ve yay milini silah yağı ile hafifçe yağladıktan sonra fırça ile temizleyin. Ancak silah uzun bir süre kullanılmamış durumda ise ilk olarak silah yağı ile temizlenmesi gerekir. Ardından yeniden silah ile beraber verilen yumuşak fırça ile temizlenmesi gerekir. Tüm bu işlemlerden sonra kurusıkı temizliği aşamalarınız tamamlanmış olacaktır. Kurusıkı mermi aksesuarlarının temizlenmesine gerek yoktur. Kurusıkı temizliği için namlu temizliği ve yağlanması, kapağın temizliği ve yağlanması, icra yayı ve icra yayı milinin yağlanması gerekmektedir. Kurusıkı temizliğinin düzenli olarak yapılması ve bakımlarının aksatılmaması, silahın daha uzun süre kullanılmasına destek verecektir. Aksi halde silahta yıpranmalar meydana gelebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.