Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı resmi silah satışı nasıl yapılır?

28-02-2018 18:03

Kurusıkı tabancalar hafif yaralama etkisi olan ve kesinlikle hayat kaybına sebep olmayan ses silahlarıdır. Bu sebeple de avlanmada kullanılmaktadır. Avın korkmasını sağlayarak kaçmasını engellemek ve av yapılan hayvanın tamamen etkisiz hale getirilmesini ağlayan silahlardır. Avcılık malzemesi kapsamında satışa sunulan kurusıkı tabancalar, nitelikli bir ses tabancası özelliğini ortaya koymaktadırlar.

Kurusıkı tabancalarda birbirinden farklı renk seçenekleri mevcuttur. Farklı modelleri ve farklı kurusıkı çeşitleri ile amaca ve kişiye en uygun olanı seçilebilir. Kurusıkı tabancaların bütün bu özellikleri açısından temin edilecekleri yani satın alınacakları yerler büyük önem taşır. Kaçak ürün almamak adına gerekli tüm araştırmaları yapmak ve kontrollerinin emniyet teşkilatı tarafından yapıldıktan sonra satışına izin verilen ürünler olduklarından emin olunmalıdır. Bununla beraber kurusıkı tabancalar ve diğer ürünleri kesinlikle bilinçli olarak tanınan ve güvenilen yerlerden satın almak gerekir.

Kurusıkı, avcılık ve bu gibi faaliyetleri hobi edinmiş kişiler için tasarlanan; kullanımı, taşıması ve şarjör değişimi oldukça kolay olan silahlardır. Her çeşit av için üretilmiş kurusıkı çeşitleri mevcuttur.

Kurusıkı tabanca almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş reşit kişiler olması gerekir. Ardından kurusıkı alacak kişilerin sabıka kaydı istenir. Sabıka kaydı yoksa, kurusıkısatılamaz. Sicilin temiz olması ve herhangi bir suç işlenmemiş olması gerekir. Kurusıkı silah almak isteyenlerin dayanıklı, kolay kullanıma sahip olan, taşımada zorluk çıkarmayacak kurusıkılartercih etmesi gerekir. Ardından garantili olan ürünler tercih edilmelidir.

Kurusıkı konusunda öncelikli olarak bilinmesi gerekenler:

Kuru sıkı tabanca / tüfek satın alan kişilerin; fatura düzenlenme tarihinden itibaren 1 ay içinde, adli sicil belgesi ile beraber bağlı oldukları ilçe emniyet müdürlüğüne ya da ilçe jandarma komutanlığı'na müracaat etmeleri gerekir. Ardından da kurusıkıkaydı yaptırılmalıdır. Kurusıkı satışı 18 yaşından küçüklere yapılmaz. Kurusıkı satın alan kişiler, silahı devretmek isterse, bu aşamada devir alanla aralarında devir sözleşmesinin yapılması gerekmektedir. Kurusıkı silahı devir alan kişinin bağlı bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğü veya ilçe jandarma komutanlığına bildirimde bulunması gerekmektedir. Şayet kişi ses ve gaz fişeği atabilen silah edinmeye uygun değilse silahının mülkiyeti kamuya ait alır. Silah satışını bu kişiye yapan kişi de ceza alır.

Kurusıkı Çeşitleri

Kurusıkı çeşitleri, kullanım amacına göre değişecektir. Dayanıklı ve kullanımı kolay olan tabanca ürünlerini ayırt edebilmek için mutlaka araştırmaların yapılması gerekir. Tabanca ürünleri açısında kurusıkı mermiler araştırılmalı ve gövde malzemeleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.