Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Seri Atış Var Mı

25-10-2017 21:16

Silah meraklılarını tercih ettiği silahlar arasında yer alan kuru sıkı tabancalar zararsız ve kolay kullanımı olan silahlar arasında yer almaktadır. Kuru sıkı tabancalar genellikle görüntü olarak gerçek tabanca ile birebir aynı, fark anlaşılmayacak şekilde tasarlanmaktadır. Gerçek silahta olduğu gibi emniyet mevcut olmasına karşın, kuru sıkıda ekstra olarak namlu kapalıdır ve çok atış yapmaya uygun olmayan malzeme kullanılarak namlu yapılmıştır. Kuru sıkı tabancaların bir diğer farkı da mermilerin yapısındadır. Normal tabanca mermisinde bulunan çekirdek bölümü kuru sıkı mermisinde yoktur. Kuru sıkı silahlar ne kadar güvenli de olsa, yakın mesafeden bir canlıya doğrultularak kullanılmamalıdır. Bu tür bir kullanım ciddi sorunlar doğurabilir.

 

Kuru Sıkı Silahla Ne Yapılabilir?

 

Kuru sıkı silah normal silah görünümünde ve ağırlık seviyelerinde olmasına karşın, normal silahla yapılan atış sayısı ve sıklığı mevcut değildir. Bu nedenle kuru sıkı silahın kullanımı ve hedef kitlesi genel olarak hobi ve silah meraklıları tarafından tercih edilmesine sebep olmuştur. Kamp yapmayı seven insanların da yanında bulundurduğu silah, vahşi hayvan riskine karşı korkutma amaçlı olarak doğada yol alırken yanında bulundurulan bir özelliğe sahiptir. Bazı durumlarda kurusıkı seri atış ihtiyacı da oluşabilmektedir. Bazı kuru sıkı silahlarda bu özellik olmamasına rağmen, uzi tasarımlı ya da bazı tabancaların benzer kuru sıkı tasarımlarında tam otomatik özellikle birlikte, seri atışa imkan vermektedir.

 

Kuru Sıkı Silahların Kullanım Ve Temin Edilmesi

 

Kuru sıkı silahların temin edilmesi için av market ya da silah dükkanları ile beraber, internet üzerinden satış yapan işletmelerde yer almaktadır. İnsanlar genel olarak kuru sıkı ile gerçek tabanca arasında farkı anlamadıkları için, kuru sıkı tabancaların namlu ucunda genellikle turuncu renk bulunması söz konusudur. Kuru sıkı silahlar kesinlikle şaka için bile olsa ya da korkutmak için bile olsa, başka bir insana doğrultulmamalıdır. Bu nedenle herkesin kullanabileceği bir silah olmasına rağmen, kuru sıkı tabancalarda izinli satış noktalarından temin edilmektedir. Kampçıların da yanlarında bulundurmayı tercih ettiği kuru sıkı tabanca, kampseti.com üzerinden de satışı yapılarak, temin edilebilecek ürünler arasında yer almaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.