Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah Cezası Var Mıdır?

29-09-2017 16:34

Türkiye' de kurusıkı silah satışları ve bu tür silahları bulundurmak her ne kadar yasal olarak gözükse bile aslında kurusıkı silah taşımak suçtur. Devlet sürekli olarak bireysel silah kullanmanın önüne geçme çalışması içerisindedir. Fakat durum her ne kadar böyle olsa bile Türk insanlarının silah merakı hiçbir zaman bitmemiştir. Devlet bu doğrultuda kurusıkı silah taşıyan kişilere ceza uygulamaktadır. İlk olarak kurusıkı silah taşımanız durumunda sizlere para cezası uygulanır.

Bununla birlikte silah sizlerden alınarak devlet hazinesine yerleştirilir. Kurusıkı tabancalarınızı evinizde veya aracınızda bulundurmanızda bir sakınca yoktur. Böyle bir durumda ruhsat gibi bir belge ile birlikte gösterdiğiniz için herhangi bir ceza almazsınız. Ancak silahı üzerinizde taşıma belgesi kesinlikle silahı kullanabileceğiniz ve sürekli olarak silahla gezebileceğiniz anlamına gelmez. Belgeleri silah sahibi herkes elde edebiliyor. Ülkemizde kurusıkı fiyatları oldukça ekonomik olarak sunulmaktadır.

Kurusıkı Tabancalarını Devlet Satıyor Mu?

Devlet elde ettiği kurusıkı tabancalarını kesinlikle bireyler için satışa sunmuyor. Devletin insanlara sunduğu silahlar gerçek ve ruhsatlı silahlardır. Bu nedenle kurusıkı tabanca fiyatları için genel ayrıntılara ancak silah satışı yapan yerlerden ulaşabilirsiniz. Silah alacağınız zaman çok dikkatli olmalısınız.

Kurusıkı Silah Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki kurusıkı silahlar ile yakından ateş edildiğinde ölümle bile sonuçlanabilir. Mutlaka bu tür silahları aldığınız zaman nasıl olsa kurusıkı düşüncesiyle insanlara yakın mesafelerden şaka anlayışıyla ateş etmeyiniz. Ayrıca silah alacağınız zaman kurusıkı bozma silahlarına denk gelmeyiniz. Bozma olarak sunulan kurusıkı silahlar aslında gerçek silahlardır. Bozma silahları devlet sizlerden aldığı zaman gerçek silah cezası uygulamaktadır. Son olarak ise kurusıkı silah tercihinizi yaparken daha önce kullanılmamış olmasına önem göstermelisiniz.

Çünkü bozma olarak satışa sunulan silahlar ile daha öncesinden olay yapılmış olabilir. Sizler silahı aldıktan sonra bu durum tam anlamıyla sizleri çok büyük bir sıkıntının içine sokabilir. Çünkü bir önceki silah sahibi silahla yasal olmayan bir iş yapmış olabilir ve insanlara zarar vermiş olabilir. Tüm bu önerileri dikkate aldıktan sonra kurusıkı silah fiyatları hakkında genel bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kurusıkı Fiyatları Nelerdir?

Kurusıkı fiyatları silahlar arasında değişiklik gösterebilir. Genel olarak kurusıkı fiyatları 300 TL ile 5000 TL arasında değişiyor. Tabi bu fiyatların üzerinde kurusıkı silahları da yer almaktadır. Kurusıkı fiyatları normal silah fiyatlarına göre daha ekonomik olduğu bilinmektedir.

Kurusıkı silah modellerini görmek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.