Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah İçin Ruhsat Gerekli mi?

28-09-2017 11:59

Silah tutkusu; bazı bireyler için, sıradan bir hobi olarak değerlendirilebiliyor. Ancak silahların alımı ve satımı, kanunlarla düzenlendiği için; silah almak isteyen her birey bu tutkusunu, kolay bir şekilde hayata geçiremiyor. Ruhsat sahibi olunması şartı aranan silahlar; yasal prosedürlerden dolayı, bireyleri kurusıkı silah almaya yönlendirebiliyor. Bu noktada; gerçek mermi atmayan ve kaza riskleri daha az olarak değerlendirilen kurusıkı silahlar, bireylerin hobi amaçlı silah satın almalarına neden olabiliyor. İlk kez kuru silah almak isteyen bireyler ise; kurusıkı silahlar için; ruhsat gerekli mi, kurusıkı silah fiyatları ne kadar, hangi silahların performansları iyidir gibi araştırmalar içerisine girebiliyor.

Kuru Sıkı Silah Nasıl Alınır?

 

Normal silah almak için aranan; bulundurma ya da taşıma ruhsatı gibi yasal prosedürler, kuru sıkı silahlar için daha esnek yasalarla takip ediliyor. Sabıkası olmayan (1 yıldan fazla hapis cezası almamak, ateşli silah bulundurmaktan ötürü ertelenmiş cezası olmamak) ve yetişkin olarak değerlendirilen her bireyin sahip olabildiği kurusıkı silahlar için; fiyat araştırması yapıldıktan sonra, satın alma işlemi kısa süre içerisinde gerçekleşebiliyor.

Kuru Sıkı Silah Evrak İşlemleri

Markası ve modeline göre değişiklik gösterebilen kurusıkı fiyatları; satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, harç gibi ek ücretlerle bir arada değerlendiriliyor (silah satın alındıktan sonra ruhsat ya da kayıt işlemleri için ekstra ücret talep edilmiyor). Ancak satış işlemi gerçekleştikten sonra, silahın takibinin sağlanabilmesi için; kişinin ikamet adresinin bağlı olduğu İlçe Emniyet Müdürlüğüne sabıka kaydı ile giderek, silahı kendi adına kayıt ettirmesi gerekiyor.

Kuru Silah Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kurusıkı silah alım satım işlemleri; silah satmaya yetkili kuruluşlar aracılığı ile gerçekleştiğinde, olumsuz bir durum yaşanma ihtimali söz konusu olmuyor. Bu noktada, silah alan ve satış yapan kişilerin, satış yükümlülüklerini, satışın tarafları olarak ayrı ayrı yerine getirmeleri gerekiyor. İkinci el kuru sıkı silah alım satımlarında ise; silahlarda oynamalar gerçekleşebileceği için, silahların detaylı olarak incelenmesi gerekebiliyor. Fiyat olarak, normal silahlara nazaran çok daha uygun bedeller ödenerek satın alınabilen kuru sıkı silahlar için; bireylerin ayıracakları düşük bütçeler, sıfır kurusıkı silahlar için yeterli olabiliyor.

Kurusıkı Silah Fiyat Aralıkları

 

100 liradan başlayan kurusıkı tabanca fiyatları; silahların özelliklerine göre, 500 liraya kadar (altın kaplama gibi eklentiler olduğu takdirde) çıkabiliyor. Modelin baz alındığı gerçek silahlar, silahta bulunan özellikler; kurusıkı silah fiyatlarının, ciddi ölçüde artmasına neden olabiliyor. Ancak; fiyat araştırmasından önce, kişilerin silahı satan firma ve ateşli silahlar hakkındaki kanunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları gerekiyor.

Kurusıkı silah alacaksanız ruhsat v.b. işlemler için bizi arayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.