Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı silah için yasalar 2019 da değişti mi herkes kurusıkı alabilir mi?

16-08-2019 14:15
Kurusıkı silah için yasalar 2019 da değişti mi herkes kurusıkı alabilir mi?

Kurusıkı silahlar için geçmiş tarihlerde geçerli olarak yasa ve kurallar, 2019 tarihinde de geçerlidir. Buna göre kurusıkı tabancalar, gerçek silahlara göre çok daha kolay bir şekilde satın alınabilse de bazı kuralları karşılamak ve gerekli yasal kriterleri sağlamak gerekmektedir. Bundan dolayı da 2019 senesinde kurusıkı tabanca satın alacak olan kişilerin bu yasalar hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Kuru sıkı silah satın alırken en önemli yasal kural ise 18 yaşını doldurmuş olmaktadır. 18 yaşını doldurmuş olan, sabıka kaydı temiz olan ve silahı bilinçli şekilde kullanabilecek kadar akli sağlığı yerinde olan herkes kurusıkı tabanca satın alabilir.


Kurusıkı


Kurusıkı tabanca satın alırken öncelikli olarak bilinmesi gereken ise kurusıkının satışına, evde ya da arabalarda bulundurulmasına da herhangi bir cezai karşılığı yoktur. Ancak kişinin üzerinde kurusıkı tabanca taşıması ise suçtur. Bu durumda da maddi yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu gibi cezalara maruz kalmamak için kurusıkı tabanca taşıma ruhsatının temin edilmesi gerekmektedir. Kurusıkı tabanca satın almak için öncelikli olarak adli sicil kaydının alınması gerekmektedir. Ardından satın alınan silahın 1 ay içerisinde Milki Amirliği'ne gidilerek kayıt ettirilmesi gerekmektedir. Kurusıkı tabancaların 18 yaşından daha küçük kişilere satılması kesinlikle yasaktır. Bu kurallara uymayan kişilere ise oldukça yüksek para cezaları da uygulanmaktadır. Bunun dışında özellikle ateşli silahla işlenen ya da 6136 sayılı kanun kapsamında bulunan suçlar sebebiyle hüküm giymiş olan kişiler ile kasten işlenen suçlar neticesinde 1 sene daha fazla hapis cezası görmüş kişilerin kurusıkı tabanca satın alması söz konusu olmamaktadır.


Kurusıkı Tabanca


Kurusıkı tabanca satın almak için bazı zorunlu kuralları yerine getirmek gerekmektedir. Kurusıkı silahlar, diğer tabancalar ile kıyaslandığında daha zararsız gibi gözükse de, bilinçsiz kullanımda ciddi hasarlara yol açabilir. Kurusıkı tabanca silahların amacı ise gerçek silah ile eş değer görüntü, eş değer sese sahip olması ancak kesinlikle öldürme özelliğinin olmamasıdır. Genel itibari ile öncelikli olarak bilinmesi gereken kurusıkı tabanca modellerinin satın alınması ya da bulundurulması suç olmasa bile taşının yasal olarak suç kabul edildiği olmaktadır. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek için, ruhsatsız şekilde kurusıkı tabanca taşınması suçtur. Bundan dolayı da izinli şekilde bu silahları taşımak önem teşkil etmektedir.


Kurusıkı Fiyatları


Kurusıkı fiyatları tercih edeceğiniz silah markasına ve kurusıkının donanımlarına göre değişmektedir. Genel itibari ile kurusıkı fiyatları gerçek silahlar ile kıyaslandığında oldukça ekonomik olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.