Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah ile Gerçek Silah Arasındaki Farklılıklar

30-10-2019 21:11
Kurusıkı Silah ile Gerçek Silah Arasındaki Farklılıklar
 

Kurusıkı silah ile gerçek silah arasında nasıl farklılklar vardır diye herkes merak etmektedir. Kurusıkı silahlar daha çok ses çıkarma amacı ile kullanılan silahlardır. Ama gerçek silah şekil ve ağırlık olarak birbirinin aynıdır diyebiliriz. Ellinize aldığınız zaman aradaki farkları çok zor farkediyor olacaksınız. Kurusıkı tabanca fiyatları tabi ki de gerçek silahlara göre daha ucuzdur. 

Kurusıkı silah; günlük yaşamda çok sık karşılaşılan ama genellikle ne olduğu ile alakalı geniş bilgilere sahip olunmayan bir silah cinsidir. Kurusıkı silah tanımlaması yapmak gerekirse bu tabancalar gerçek silahlara çok benzer bir şekilde üretilen ancak çocukken kullanılan mantar tabancası ile benzer niteliklere sahip bir silah çeşididir. Ateşli silahlar kapsamında olan kurusıkı silahı gerçek silahtan ayıran temel özelliği namlusudur. Gerçek silahlar da namlu açık olsa da kurusıkı tabancalarda namlu kapalıdır. Kurusıkı silah ile gerçek silah arasındaki farklardan bir tanesi de mermiler konusunda ortaya çıkar. Kurusıkı silah için kullanılan mermilerde çekirdek bulunmaz ancak gerçek silah mermisinde bir çekirdek vardır. 

havali-silah

Kurusıkı silah ile Havalı silah Arasındaki Farklılıklar

Gerçek silah ile kurusıkı silah arasındaki ayrıntıları incelemişken havalı silah ile arasında nasıl bir farklılk olabilir sorusu akla gelmektedir. Havalı silahlar da şekil olarak kurusıkı silahlara çokca benzemektedir. Özellikle Glock havalı tabanca modelleri birebir gerçek silah ile aynı diyebiliriz. Farklı olan nedir peki? Farklılık ise yine çalışma sistemlerinin farklı olmasıdır. Havalı silahlar pellet adını verdiğimiz çelik bilyelerden atmaktadır. Gerçek silah ile atış yapmak masraflı olduğu için bunu havalı tabanca ile daha ucuza yapabilirsiniz. Çünkü 300 adet havalı tabanca mermisi 8 TL gibi çok ucuz bir rakama alabilirsiniz. Böyle olunca da tabi i atış faliyetleri için havalı tabancalara olan ilgi artmaktadır. Havalı silahları incelemek için tıklayınız. https://www.kampseti.com/kategori/havali-silahlar

Kurusıkı Silah Neden Tercih Edilir?

Genellikle kırsal bölgelerde ses amacıyla kullanılan kurusıkı silah Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca çeşitli düzenlemelere tabi tutulmuştur. Bu anlamda kurusıkı silah alım satımı belirlenen yönergelere göre yapılmadığı durumda suç işlenmiş kabul edilir. İnsanların bazı zamanlarda karşıdakini korkutmak veya gerçek silah taşıyormuş hissi yaratmak için tercih ettiği kurusıkı silahlar ülkemizde yoğun olarak üretilir. Kurusıkı silah bazı kişiler tarafından ise hobi amaçlı tercih edilir. Çıkarmış olduğu ses gerçek silahın sesine çok benzediği için bundan dolayı tercih eden çoktur. Bazıları ise görüntüsünden dolayı tercih etmektedir. Çünkü kurusıkı modelleri gerçek ile birebir benzerlik gösterdiği için gerçeklik hissi vermektedir. Gerçek silah alamayan kullanıcıların kurusıkı tercih etmektedir. Yapı olarak gerçek silah ile birebir benzerlik göstermektedir. Bazı modellerin replikası olarak yapılmaktadır. Alman walther, Glock, Çöl kartalı bu replikların bir kaçı olarak sayılabilir. Özellikle Glock kurusıkı modelleri çokça tercih edilmektedir. Kurusıkı üreticileri de bu modellerde farklı modeller üretmektedirler.

Avcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen kurusıkı silah bu alanda bir sektörün doğmasına da katkı sağlamıştır. Ülkemizde yer alan Baredda, Retay, Zoraki kurusıkı, Blow ve Ekol gibi markalar kurusıkı silah sektörünün önemli üreticileridir. Peki, ülkemizde yoğun bir şekilde üretilen ve 190’a yakın ülkeye satılan kurusıkı fiyatları nedir?


Kurusıkı Fiyatları

Kurusıkı merakı olan insanlar açısından öncelikli nitelik kalite olsa da kurusıkı fiyatları önemli bir kriter olarak karşımıza çıkar. Kurusıkı fiyatları konusunda net bir rakam belirtmek doğru olmasa da ödeyeceğiniz ücretlerin 150 TL’den başlayarak arttığını söylemek mümkündür. Kurusıkının özelliğine ve kalitesine göre artan fiyatlar için markaların farklı fiyat politikaları uyguladığını göz önünde bulundurmalısınız. 
Sesi, görüntüsü ve malzemesi ile iyi bir kurusıkı tabanca satın alarak av sırasında yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz. Kurusıkı tabanca fiyatları da bu özelliklere göre farklılık gösterir. Av arkadaşlarınızın hayranlıkla bakacağı kurusıkı tabancanızı satın alırken Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnememeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde sicilinize işlenecek olumsuzluklara göğüs germek gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz.

 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.