Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah Nasıl Temizlenir?

29-09-2017 16:40

Silah temizliği son derece önemli bir konudur. Bu temizlikte halk arasında önerilen malzemeleri kullanmak doğru olmayacaktır. Halk arasında, balata temizleyici veya zeytinyağının silah temizliğinde kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Silah temizliğinde muhakkak, sadece bu iş için üretilen malzemeler kullanılmalıdır. Güvenlik için her silah sahibinin bir silah temizlik seti edinmesi gereklidir. Bu setin içerisinde; harbi, temizlik yağı, koruma yağı, namlu yağı, kıl fırça, bakır fırça, temizlik bezi, ince çubuk ve tornavida bulunmalıdır. Buna ek olarak, ulaşılması zor noktalara yağı sorunsuz ulaştırmak için şırınga da bu sete ilave edilebilir. Kurusıkı fiyatları araştırılırken, bakım ve temizlik setleri de iyice araştırılmalıdır.

Kurusıkı Silah Temizlik Aşamaları Nelerdir?

Silahla yaşanan kazaların büyük çoğunluğu temizlik sırasında meydana gelmektedir. Bunun için daima temizlik sırasında da dikkatli olmakta fayda vardır. Temizliğe başlanırken; öncelikle silahın şarjörü çıkarılır. Fişek yatağı dikkatlice kontrol edilmelidir. Bu kısmın boş olması mühimdir. Parçaların kaybolmaması ve kolaylıkla fark edilebilmesi için beyaz bir kumaş üzerinde temizliği yapmak iyi olur. Parçalar ayrıldıktan her bir parça özenle kuru bez yardımı ile silinir. Ardından ince fırça namlu kısmına sokulur. Yumuşak hareketlerle ileri geri hareket ettirerek namlunun içinin tamamen temizlenmesi sağlanır. Yine fırça kullanılarak namlunun iç kısmı iyice kurulanır.

Aynı işlem temiz beyaz bir bezle de tekrar edilmelidir. Bez tamamen tertemiz çıkana dek tekrar etmek faydalı olacaktır. Silahın tamamı, namlusu ve de çerçevesi silah olarak üretilmiş yağla silinir. Aşırı yağlı kalmaması önemlidir. Başka bir yağın kullanılması toz tutulmasına neden olacağından sağlıklı değildir. Silah için üretilen yağlar her zaman daha hafiftir. Kurusıkı tabanca fiyatları bilgiye ulaşılırken, bu bakım malzemeleri de iyice araştırılmalıdır. Sürgü kılavuzları, sürgü kafası, tırnak yuvası, yay ve yay mili de kararında yağ ile temizlenmelidir.

Kurusıkı Silah İçin Atış Evvelinde Ve Atış Ardından Temizlik

Atış yapmadan evvel ve atış yaptıktan sonra silahın kontrol edilmesi, güvenlik açısından son derece önemlidir. Ayrıca, silahın ömrünü de uzatan bir etken olacaktır. Herhangi bir aksaklık ya da kaza riskini de en aza indirecek olan atış öncesi ve sonrası bakımı, fazla detaylı değildir. Fazla zaman kaybına da neden olmaz. Bu bakımda; sadece ana parçaların temizliği yapılır.

Haftalık Ve Aylık Temizlik

Haftalık temizlik, ihmal edilmemesi gereken bir bakımdır. Haftalık olarak ana parçaların temizliği yapılmalıdır. Bu temizlik yapılırken; silah üzerinde herhangi bir kırık veya çatlak varsa görülebilir. Ayrıca gevşeyen bir vidanın olması halinde, haftalık temizlik sırasında yapılan kontrolde bu durum giderilecektir. Değişmesi gereken bir parça varsa da erken de tespit edilebilir.

Yıllık Kurusıkı Silah Temizliği

Silahların yıllık bakımı, silahın sahibi tarafından yapılmamalıdır ve yapılması da pek mümkün değildir. Yıllık rutin olarak yapılması gereken bu temizlikte, silahın bütün parçaları tamamen sökülür. Temizlikleri ve bakımları yapılır. Yenilenmesi gereken bir parça varsa yenilenme yapılır. Yıllık olarak yapılması gereken bu bakımı, alanında uzman bir silah teknisyenine yaptırmak gerekir. Kurusıkı silah fiyatları araştırılırken, yıllık bakım için tercih edilecek teknisyenlerin de iletişim bilgilerine ulaşılabilir. Son zamanlarda havalı tüfek, havalı tabanca temizliği ile alakalı sorular geliyor. Havalı tüfek temiliğinde çok fazla detaya gerek yoktur. Havalı tüfeğin saçma koyulan yerine az bi yağ sürerek temizlememiz yeterli oluyor. Havalı silah yağlarının her türlüsü kampseti şirketinde bulabilirsiniz.

İklim Şartlarına Göre Yapılan Temizlik

Bazı iklim değişiklikleri ve sıra dışı hava şartları, silahları doğrudan etkiler. Bu nedenle aşırı sıcak ve aşırı soğuk iklim şartlarında da silahlar bakıma alınmalıdır. Tropikal olarak ifade edilebilen iklimlerde, silah bakımları daha sık yapılmalıdır. Silahların temizlik ve bakımları oda sıcaklığında uygulanmalıdır. Silahın saklandığı alan da aynı şekilde oda sıcaklığı seviyesinde bir yer olmalıdır. 

Kurusıkı silah modellerini görmek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.