Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah Neden Satın Alınır?

12-04-2018 00:24
Kurusıkı Silah Neden Satın Alınır?

Silah çeşitleri ikiye ayrılır. Bunlar; ateşli silahlar ve ateşli olmayan silahlardır. Kurusıkı tabanca ucunda çekirdek bulunmayan mermileri iğne aracılığı ile ateşleyen ses çıkarmaya yarayan silahtır. Halk arasında ses tabancası olarak da ifade edilir. Kurusıkı tabanca ise genel olarak av ve avcılık için tercih edilen bir silahtır. Kurusıkı, ses tabancası ya da diğer kurusıkı çeşitleri konusuna ilgi duyan herkesin tüm detayları ile konuyu araştırması ve satın alacaksa, kanun ve yasalara uygun hareket etmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Kurusıkı tabanca; kapalı namlu, kabze, şarjör, emniyet tertibatından oluşmaktadır. Kurusıkı tabanca meskun mahal haricinde atış poligonlarında yasaklı olmayan bölgelerde kullanılabilir.

Kurusıkı tabanca nasıl alınır?

18 yaşından itibaren, sabıka kaydı temiz olan yani kanunen işlenmiş cezai yaptırımı olmayan cezalarda, kurusu ve kurusıkı çeşitleri satın alabilirsiniz. 18 yaşından küçüklere kurusıkı ya dakurusıkı çeşitleri alımı yasaklanmıştır. Bunun dışında; ateşli silahlarla işlenen suçlardan ya da 6136dan hükümlü olan kişiler, kasten işlenen bir suç sebebi ile 1 sene veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olanlar kurusıkı tabanca alımı yapamamaktadır.

Ses Tabancası Çeşitleri

 

Kurusıkı tabancaateşli silah grubunda değildir. Ancak üretimi gerçek silahla aynı şekilde yapılan silahlar kategorisindedir. Kurusıkı tabanca ya da ses tabancası, sıkıldığında mermiler yalnızca ses çıkarma amacıyla ateşlenir. Kurusıkı tabanca için amaç, ses çıkartmaktır. Gerçek ve kurusıkı tabanca mermilerinde de iğnenin ateşlenebilmesi adına bir boşluk mevcuttur. İğnenin boşluğa yerleşerek ortaya çıkardığı baskı neticesinde barut ateşlenir. Gerçek tabancalarda mermi çekirdeği ateşlenir, ancak kurusıkı tabancalarda sadece ses çıkar. Günümüzde birçok kurusıkı çeşitleri bulunur. Piyasada pek çok ses tabancası çeşitleri mevcuttur. Zoraki, Özkursan 922, Baredda, Blow F06, Retay C17, Blow F92, Retay Arms, Ekol Magnum ve Vezirhan bunlardan bazılarıdır. Bu kurusıkı çeşitleri arasından istediğinizi uygun koşulları oluşturarak satın alabilmeniz mümkün. Silahların alım ve satımları, kanuni düzene göre yapılır. Bu sebeple de kurusıkı tabanca alınacak olan yerlerin mutlaka ama mutlaka silah satış ruhsatı olması gerekmektedir.

Kurusıkı tabanca kullanmak yasal mı?

Kurusıkı tabancaüretilme amacına uygun olarak sadece gaz ve ses fişeği ateşleyen bir silahtır. Bu sebeple de öldürücü özelliği söz konusu değildir. Bu sayede de 18 yaşını doldurmuş ve savcılıktan temiz kağıdı olan her birey kurusıkı tabanca alabilir.

Kurusıkı tabanca alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kurusıkı tabanca satın alacaksanız dikkat etmeniz gereken öncelikli nokta; silah satma yetkisine sahip olan kuruluşlar aracılığı ile bu alışverişi yapmanız. Güvenilir yerlerden yapılan alışverişlerde herhangi bir sıkıntı ya da olumsuz durum söz konusu olmaz. Bu sebeple de mutlaka güvenilir ve silah satma yetkisine sahip olan, silahları kaliteli olan yerlerden alışveriş yapmak gerekiyor.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.