Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah Taşımanın Olumsuzlukları

08-04-2018 00:18
Kurusıkı Silah Taşımanın Olumsuzlukları

Kurusıkı ya da kurusıkı çeşitleri günümüzde farklı farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Özellikle spor, savunma ve hobi amaçlı olarak kurusıkı kullanımı artmıştır. Kurusıkıamacı yalnızca ses çıkartmak olan, ateşleme özelliği yani öldürücülüğü olmayan bir silahtır. Özellikle spor için kurusıkıya da kurusıkı çeşitleri araştırılıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Spor amaçlı olarak genel olarak airsoft sporu için silah araştırılır. Ancak airsoft için kullanılan silahlar çeşitli durumlarda havalı silahlarla karıştırılabiliyor. Genel olarak airsoft sporu için havalı silahlar kullanılır. Kurusıkıise genel olarak savunma amacıyla kullanılır.

Kurusıkı Silah Taşımak

Kurusıkı ve kurusıkı çeşitleri günümüzde git gide yaygınlaştığı için akıllara kurusıkı silah taşımak ile ilgili sorular geliyor. Kurusıkı denildiğinde, akla öldürücü özelliği olmayan ancak gerçek bir silah gibi ses çıkartan silahlar gelir. Bu sebeple de kurusıkı halk arasında ses tabancası olarak da bilinir. Eski zamanlarda kurusıkı tabanca almak için Türkiye’de herhangi bir belgeye ya da izne gerek duyulmuyordu. Ancak günümüzde yapılan son düzenlemelere göre, kurusıkısilah satın almak için sabıka kaydı ibraz etmek şart koşulmaktadır. Kurusıkı ya da kurusıkı çeşitleri satın almak isteyen kişilerin, satış izni olan güvenilir yerlere kimlik belgesi ve sicil kaydı (sabıka kaydı) ile gitmesi gerekir. 18 yaşını doldurmuş olan ve sabıka kaydı kurusıkı tabanca almak için müsait ve uygun olan kişiler kurusıkı tabanca satın alabilir.

Kurusıkı tabancanın üretim amacı, gerçek bir silah gibi ses çıkartmaktır. Gerçek ve kurusıkı tabanca mermilerinde; iğnenin ateşlenebilmesi adına bir boşluk yer alır. İğnenin boşluğa oturur ve ortaya çıkardığı baskı barutun ateşlenmesini sağlar. Gerçek tabancalarda ise bu durumda mermi çekirdeği ateşlenir. Kurusıkı tabancalarda ise yalnızca ses çıkar. Kurusıkısilahların üretim amaçları gaz ve ses fişeği ateşlemektir. Bundan dolayı da öldürücü özelliği söz konusu değildir. Bu sayede satın alımı için gerçek silah ruhsatına ihtiyaç yoktur. 18 yaşını doldurmuş ve savcılıktan temiz kağıdı olan her birey kurusıkı silah satın almak için başvurabilir.

Kurusıkı çeşitleri

Kurusıkı tabanca modelleri görünüş olarak gerçek silah ile beraber aynıdır. Malzeme kalitesi ve modele göre hem çeşit artar hem de kurusıkıtabancanın fiyatları değişir. Gerçek silah ile birebir aynı sesi çıkarttığı için, ruhsat alma imkanına sahip olmayan ya da gerçek silah taşımak istemeyen kişiler için savunma amaçlı olarak en uygun silahlardır. Öldürücü özelliği yoktur, amacı gerçek silah sesi çıkartmaktır. Özellikle asker uğurlamalarında ya da düğünlerde karşılaştığımız havaya yapılan atışların büyük bir kısmı kurusıkıtabanca ile yapılır. Günümüzde birçok kurusıkı çeşidi mevcuttur. Bu çeşitlerden örnek olarak bazıları ise; Zoraki, Özkursan 922, Baredda, Blow F06, Retay C17, Blow F92, Retay Arms, Ekol Magnum ve Vezirhan bunlardan bazılarıdır.

·

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.