Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Tabanca Alma Koşulları Nelerdir

29-10-2017 23:28

Türkiye’de silahlara olan ilgi çok fazladır. Bazı kişiler zorunlu olarak silah bulundururken bazı kişiler de sadece zevk amaçlı silah taşımak istemektedir. Kurusıkı silahlar, diğer tabancalara göre daha zararsız gibi göründüğü için çok fazla tercih edilmektedir. Kurusıkı silah satışı ve bu silahları bulundurmak suç değilse de yasal olarak kurusıkı tabanca taşımak suçtur.

 

Bireysel silahlanmanın önüne geçilmek istendiği için ruhsat almadan kurusıkı tabanca taşıyanlara ceza – i müeyyideler uygulanmaktadır. Üzerinde izinsiz bir şekilde kurusıkı tabanca ile yakalanan kişiye belirlenen bir para cezası kesilmektedir. Ayrıca silah elden alınarak kamuya kazandırılmaktadır. Evde ya da araçta kurusıkı tabanca bulundurmanın herhangi bir cezası yoktur. Fakat kurusıkı tabancalar kişinin üzerinde yakalanır ise bu cezalar uygulanmaktadır.

Çıkarılan yasalar kapsamında, kurusıkı tabanca satışı yapan yerlerin satış ruhsatlarının olması gerekmektedir. Kurusıkı taşınmasının önüne geçilmesi amacı ile üzerinde kurusıkı ile yakalanan kişilere ortalama 500 TL civarında bir para cezası kesilmektedir.

 

Kuru Sıkı Tabanca Alma Şartları

 

Kurusıkı tabancanın satışına, evde ya da arabalarda bulundurulmasına herhangi bir ceza sistemi uygulanmamaktadır. Ancak bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca taşıması suç olarak görülür ve maddi yaptırımlar uygulanır. Bu gibi cezalara maruz kalmamak için kurusıkı tabanca taşıma ruhsatının alınması gerekmektedir.

 

Sez ve gaz fişeği atan kurusıkı tabanca satın alabilmek için kişinin öncelikle Adli Sicil Kaydı alması ve av bayilerine giderek müracaat etmesi gerekmektedir. Av bayilerince Adli Sicil Kaydı incelendikten sonra kurusıkı tabanca verilmektedir.

Silah alma işlemi av bayisinden bittikten sonra alınan silah ile birlikte en fazla 1 ay içinde Mülki Amirliğe gidilmesi gerekmektedir. Bu birime gidildikten sonra yapılan incelemeler neticesinde kurusıkı tabanca kaydettirilir.

 

Kurusıkı tabancaların 18 yaşından küçüklere satılması kesinlikle yasaktır. Kurala uymayanlara ciddi para cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca ateşli silahla işlenen ya da 6136 sayılı kanun kapsamındaki suçlardan dolayı hüküm giyenler ile kasten işlenen bir suç neticesinde 1 yıl ve daha fazla hapis cezası çeken kişilere kurusıkı tabanca satılması yasaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.