Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Tabanca Mermi Seçimi

29-09-2017 17:01

Kurusıkı tabanca ateşli silah kategorisinde olmasa da aslında ateşli bir silahtır. Küçük çocukların oynadıkları mantar tabancada kullanılan mantar, kurusıkı tabancada ki mermi gibi düşünülebilir. Mantarın üzerinde koruma yoktur ve kurusıkı tabancanın mermisinde barut hakkı, yani mermiyi istenilen uzaklığa atabilmek için gerekli olan barut gazı basıncını sağlamaya yetecek kadar barut ve kovan bulunur. Gerçek silah mermisinde de kurusıkı tabanca mermisinde de arkasında iğnenin ateşleme yapabilmesi için bir boşluk olup, iğne bu boşluğa oturduğunda sert şekilde ki baskısı ile barut ateşleme gerçekleşir.

Ancak, gerçek mermide çekirdeğin atılmasına, kurusıkı tabancada ise sadece ses çıkartmasına yarar. Kurusıkı ve gerçek tabancanın üretimleri birebir aynıdır. Daha önce tabanca kullanmamış ya da tabanca sahibi olmamış kişiler bu ikisini birbirinden ayıramaz. Özellikle de yabancı üretimlerde tıpatıp aynı görünür. Piyasada birçok kurusıkı silah çeşitleri bulunur. Ama alırken mutlaka, silah satış ruhsatı olan bir yerden alınması uygundur.

Kurusıkı Tabanca Almak Yasal mıdır?

Kurusıkı tabancalar sadece ses ve gaz fişeği atan bir silah olması nedeni ile ölümcül olmadığından, savcılıktan temiz kağıdı alan ve 18 yaş üstü olan herkes kimlikleri ile bu silahı satın alabiliyor. Gerçek tabancadan hiçbir farkı olmadığı için caydırıcı amaçla kullanılıyor diyebiliriz.

Kurusıkı Tabanca Mermisi Nasıl Olur

Kurusıkı tabanca alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bunlardan bahsetmek gerekirse;

Bar basıncı mermi patlarken çıkardığı sesin şiddetidir. Bar basıncı yüksek olan mermi çok ses çıkarıyor demektir.

Fiziksel yapısı ses çıkartmasında önemli bir etmendir. Ucu daha geniş yapılı olan mermi, ucu dar olan mermiye göre daha çok ses çıkartır diyebiliriz.

Gerçek Tabanca İle Kurusıkı Tabanca Arasındaki Farklar

Gerçek silahın namlusu açık olur, kurusıkı tabancanın ise kapalıdır.

Gerçek silahın namlusu çok atış yapılabilir olması için, üretiminde farklı malzemeler kullanılmıştır. Kurusıkıda ise namlı malzemesi çok atış için uygun değildir.

Kurusıkı tabanca gerçek mermi atışına izin vermez ve işaret mermisi olarak da kullanılabilir.

Gerçek silah da tetik, kabza ve özel emniyet varken, kurusıkı tabanca da tetik emniyeti ve kabza emniyetinin dışında plastik mevcuttur ve barut hakları saklıdır.

Kurusıkı Silah Çeşitleri

Kurusıkı silah çeşitleri piyasada oldukça fazla seçeneklere sahiptir. Bu çeşitlerden bazıları Zoraki T 4918, Retay mod altın parçalı kurusıkı, Blow F92, Özkursan 922, Zoraki 906, Blow F06, Aral 1453, Retay C17 ve bunlardan daha bir çok çeşitleri mevcuttur. Tekrar hatırlatmak gerekirse kurusıkı silah hangi model alınırsa alınsın mutlaka aldığınız firmanın silah satış ruhsatının olmasına dikkat etmekte fayda vardır.

Kurusıkı Mermi Fiyatları

Piyasada oldukça fazla çeşidi bulunan kurusıkı mermi fiyatları markalarına ve çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle de tam fiyat vermek doğru olmaz. Ancak birkaç tanesinden örnek vermek gerekirse, Özkursan 9mm. Beyaz ses mermisi 50 lik paketler 13.500 TL iken Kaise 9mm lik kurusıkı mermi 15 TL geco 9mm lik beyaz mermi 16.5 TL olabiliyor. Daha önceden de belirtildiği gibi kurusıkı tabancanın ses şiddeti merminin barına bağlıdır. Şu sıralarda en yüksek barlı mermiler ise Victory sport max 450 bar ve Özkursan codex 475 bar olduğunu söyletebiliriz.

Kurusıkı tabanca almak isteyen kişilerin bilmesi gereken önemli noktalardan biride yakın mesafeden atıldığından mermi ucunda ki plastik parçalanır oldukça yüksek sıcaklık ile namludan çıkar ve karşı tarafın özellikle yüz bölgesine zarar verebilir, bilgisi de önemlidir.

Kurusıkı tabanca mermisi çeşitlerini görmek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.