Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı tabanca nasıl alınır?

24-08-2019 11:21
Kurusıkı tabanca nasıl alınır?

Kurusıkı tabanca barut içermeyen ve gerçek silah ile bire bir aynı sesi çıkaran silahlardır. Ses tabancası olarak da bilinen kuru sıkı tabancalar, ateşli silah satma ruhsatı olan av bayilerinden satın alınmalıdır. Kurusıkı silahlar ruhsatla kullanılır ve satın alınır. Ancak ruhsatları, gerçek silahlarda olduğu gibi zorlu şekilde alınmaz. Kurusıkı silah alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir. 18 yaşından küçüklerin kurusıkı tabanca kullanması kesinlikle yasaktır. Kurusıkı silah almak için ilk olarak av bayisine başvurmanız gerekmektedir. Daha sonra kullanmak istediğiniz model ve özelliklerde kurusıkı silahı seçmeniz gerekmektedir. Silahı satın alabilmek için bayiye kimliğinizi ve sabıka kaydınızı göstermeniz gerekmektedir. Şayet sabıka kaydınız ve yaşınız silah almak için uygunsa bu durumda silahı satın alabilirsiniz. Silahı satın aldıktan sonra ikamet ettiğiniz bölgedeki emniyete giderek, silahı kaydettirmeniz gerekmektedir.


kurusıkı tabanca

Kurusıkı Tabanca

Kurusıkı tabanca yalnızca 18 yaşından büyük olan ve daha önce hiçbir suç işlememiş kişiler satılmaktadır. Bunun yanı sıra kurusıkı silah bulundurmak, kurallara ve yasalara uyulduğu sürece tamamen yasaldır. Ancak kurusıkı taşıyarak gezmek ya da dışarda kurusıkı kullanmak cezai yaptırıma sahiptir ve suçtur. Bunun yanı sıra ateşli silahlarla işlenen suçlardan ya da 6136'dan hükümlü olan kişiler, kasten işlenen bir suç sebebiyle bir sene ya da daha fazla süreyle hapis cezası olan kişiler kurusıkı silah alma hakkını kaybetmektedir. Bu gibi durumda olan vatandaşların Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, ''kurusıkı tabanca almasında herhangi bir sakınca yoktur.'' Yazısı alması gerekmektedir. Kurusıkı silahları aldıktan sonra, tabancanızı aldığınızı gösteren belgede bulunan tarihe göre 30 gün içerisinde emniyet müdürlüğüne kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu kayıtlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kurusıkı tabanca satın alırken ihtiyacınız olan belgeler ise sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 18 yaşını doldurduğunuza dair fotoğraflı ve tarihli TC kimlik kartınız gerekmektedir. Kurusıkı silahları ruhsatsız şekilde kullandığı ya da bulundurduğu tespit edilen kişilere para cezası kesilmenin yanı sıra silaha da el koyulmaktadır. Bu durum sabıka kaydına işlenmekte ve kişinin kuru sıkı alması da engellenmektedir.
 
kurusıkı tabancalar
 

Kurusıkı Tabanca Alım Şartları Değişti 2021

Kurusıkı tabanca almak 2021 yılında artık daha farklı oldu. Yeni değişiklikler ile kurusıkı alım şartlarında değişiklikler oldu. Kurusıkı tabanca önceden alım yapmak için sabıka kaydını çıkarıp alacağınız yere vermeniz ve herhangi bir sabıkanız olmaması şartı ile alım yapabiliyorduydunuz. Fakat 2020 yılında kurusıkı tabanca satın alma belgesi şartı getirildi. Kurusıkı satın alma belgesi nasıl çıkarılır adlı yazımızı incelemek için tıuklayınız. https://www.kampseti.com/sayfa/kurusiki-tabanca-satin-alma-belgesi-nasil-cikarilir 2020 yılında emniyete gidip bu satın alma belgesini çıkarıp satın alma işlemini öyle yapıyorduk. 2021 yılında ise artık patbis denilensisteme geçildi ve kurusıkı tabancalar artık bu sisteme kayıt yapılmaya başlandı. Yanı siz bir kurusıkı tabanca almak isterseniz ilk önce yapmanız gereken bağlı buludnuğunuz emniyete veya jandarrmaya gidip satın alma belgesi çıkarmanız gerekmektedir. Bu satın alma belgesini almak için yanınızda 3 adet fotoğraf götürmeniz ve sabıka kaydını götürmeniz veya e devlet şifresini biliyorsanız ordan da çıkarabilirsiniz. Bu belgelerle emniyette siz bir adet satın alma belgesi çıkarıyolar. Yani kurusıkı tabanca almasında bir sakınca yoktur diye bir belge düzenlenmektedir. Bu belge ile kurusıkı tabanca alacağınız av bayisine gidip kurusıkı tabancanızı seçip, satın alma işlemini tamamlayabilirisniz. Daha sonra almış olduğunuz kurusıkı ile emniyete gidip kurusıkı tabancanızı onaylatmanız gerekmektedir. 
Kurusıkı tabanca almak için şartlar bir hayli zorlaşmş bulunmaktadır. Eskisi gibi sabıka kaydı ile alınan kurusıkılar artık birçok prosedüre tabi olmuştur. Siz silah seveler için kurusıkı tabanca yerine havalı tabanca havalı tüfek, airsoft silah modellerini incelemenizi tavsiye ederiz. Bunlarda herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur. Direk aşağıda bırakmış olduğumuz linke tıklayarak havalı tabancaları inceleyebilir ve satın 18 yaşın üzerinde isenizsatın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Havalı silhlar da aynı gerçek silahlara benzerlik göstermektedir.

Kurusıkı Fiyatları


Kurusıkı fiyatları satın alacağınız kurusıkı silahın modeline, markasına ve donanımlarına göre değişmektedir. Gerçek silahlarda olduğu gibi kuru sıkı silahlarda da donanım ve atış performansı değişmektedir. Tüm bu detaylar, kurusıkı silah fiyatlarını belirlemektedir. Genel olarak kurusıkı silahların fiyatları, gerçek silah fiyatlarından çok daha uygun olmaktadır.
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.