Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kurusıkı Tabancalar ve Retay Eagle L Modeli

27-01-2018 10:59

18 yaşını dolduran her bireyin temin edebileceği, Kurusıkı 'ların temel özellikleri olarak öldürmeyen, hafif yaralama özelliği taşıyan, av malzemeleri satışı gerçekleştiren sitelerden temin edilebilen, farklı renk ve modelleri bulunan patlayıcı malzemedir. Ses tabancası olarak da bilinen kuruş sıkı tabanca modellerinin bazıları gerçeğe birebir benzer üretilmektedir.

Gerçeği ile aynı sesi çıkartabilen kuru sıkı tabancalar ruhsat alma imkanı olmayan gerçek silah taşımaktan kaçınan kişiler tarafından savunma amaçlı satın alınırlar. Öldürücü etkiye sahip olmayan kurusıkı tabancalar özellikle asker uğurlaması ve düğünlerde havaya atış yapılmak suretiyle kullanılmaktadır.

Gerçek silahların malzemesi ile kuru sıkı tabancaların malzemesi farklılık göstermektedir. Dayanıklılık açısından diğerlerine oranla 3 kat daha fazla olan kurusıkılarda gerçek silah fişeği kullanmak tehlike arz eder.

Gerçek silah fişeği kullanılması durumunda namlu ve silahın birçok bölümü parçalanabileceği gibi kullanan kişiye de zararı olabilir. Kurusıkıların yaralayıcı etkisi vardır. 1 metreye kadar olan mesafelerde insanın üzerindeki sentetik elbiseyi yakabilecek özelliğe sahip olan kurusıkı yüze doğru tutulduğunda ciltte ve gözde yanma, kulaklarda geçici sağırlık sorunlarına neden olur.

5729 sayılı kanuna göre kurusıkı tabancaların namlusunun ucunda turuncu boya olmalıdır. Bu gerçek silahlardan ayırt edici olmasını sağlar.

Normal silahlarda namludaki yiv ve setler mermi çekirdeğinde özel izler bıraktığından balistik incelemede mermi çekirdeğinin hangi silahtan çıktığı ortaya çıkabilirken kurusıkı ile yapılan atışlarda mermi çekirdeğinin olmaması nedeniyle silahın tespit edilebilmesi daha zor olmaktadır.

Kurusıkı Tabancaların Temini

Kurusıkı Tabancaların satışları 5729 sayılı kanun hükümlerine göre E-devlet portalı üzerinden çok basit bir şekilde alınan sabıka kaydının ibrazı ile gerçekleşir. Sabıka kaydının olması durumunda mahkeme kararı temin edilerek bulunulan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurularak "Ses Tabancası Almasında Herhangi Bir Sakınca Yoktur” ibareli bir yazı alınmalıdır.

Kurusıkı Tabancaların Fiyatları

Kurusıkı tabancaların kalitesine göre maliyeti artmakta olup fiyatları 110-1500 Tl arasındadır. Sap kısmında altın, gümüş gibi metallerin eklendiği görsel açıdan daha gösterişli olan kurusıkı tabancalarının fiyatları diğerlerine oranla daha pahallı olabilmektedir.

Retay Eagle L Kurusıkı

Bu model orjinal Desert Eagle modelinin yeni tasarlanmış kurusıkı versiyonu olup tek hareketli tetik sistemine sahiptir ve yarı otomatik çalışır.

X modelinden farklı olarak plastik gövde seçeneği ile daha hafif bir tasarıma sahip olan farklı renk seçeneklerindeki Retay Eagle L Modeli Çöl Kartalı Kurusıkı mermi ve gaz fişeği atabilir.

9 mm P.A.K kalibreli 18+1 şarjör kapasiteli Retay Eagle L 220 mm uzunluğunda ve 1010 gram ağırlığındadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.