Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Üstümüzde Taşınabilir Mi

29-10-2017 23:39

Türkiye’deki erkeklerin silahlara olan düşkünlükleri bilinmektedir. Ancak herkesin istediği gibi silah alıp taşıması da kolay değildir. Özellikle kurusıkı tabanca kullanımı çok yaygın olduğu için kurusıkı taşıma konusunda bilgi edinilmesi gerekmektedir. Kuru sıkı tabanca diye tabir edilen silahlar, aslında ses ve gaz fişeği atan silahlardır.Özellikle düğün ve eğlencelerde, maç sonrası eğlencelerde sık sık kullanılan kurusıkı tabancaların bilinçsiz kullanımı nedeni ile Kanun çıkarılmış ve üstünde kurusıkı taşıyan kişilere para cezası uygulanacağı belirtilmiştir.

Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır. Ancak bireysel anlamda tabanca kullanımının önüne geçilmesi için alınan kararlar ile serbestliği belirtilen yerler dışında kurusıkı tabanca bulundurmak suç olarak görülmüştür.

Kurusıkı tabancalar kişileri öldürmez şeklinde yanlış bir bilgi dolaşsa da kurusıkı tabanca çok yakından sıkıldığında öldürücü etkiye sahip olabilmektedir. Bu nedenle kullanımının da en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Kurusıkı tabanca almakta belirli şartlara bağlanmıştır.

 

Kurusıkı Tabanca Alma

 

Her silahın alımında bazı aşamaların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kuru sıkı tabancalar da bunlardan biridir. Kuru sıkı tabanca, diğer tabancalara göre daha az zararlıdır. Bu nedenle çok fazla rağbet görmektedir. Kurusıkı silahların satılması için mermi ile av malzemesi satan ya da tüfek satışı yapabilmek için ruhsat almış olan yerler yetkilendirilmiştir. Bayiler ellerinde bulunan kurusıkı tabancalar ile ilgili bildirimlerini en geç 30 gün içerisinde Mülki Amirliğe bildirmek zorundadır.

 

18 yaşından küçük olanlara silah satılması yasaklanmıştır. Ancak yasağa rağmen buna uymayan bayiler para cezası ile cezalandırılmaktadır. Ayrıca kasten işledikleri herhangi bir suç nedeni ile 1 yıl ve daha fazla süre hapis cezası almış olan kişilere de kurusıkı tabanca satışı yasaktır. Kurusıkı tabanca almak isteyen kişilerin öncelikle Adli Sicil kaydını alması gerekmektedir. İnternetten kolay bir şekilde alınabilen Sicil Kaydı ile tabancanın alınacağı bayiye gidilir ve silah alınır. Daha sonra alınan silah ile beraber 1 ayı geçmeden ilgili Amirliğe gidilerek silahın kaydettirilmesi gerekmektedir. Lakin 2022 yılı kurusıkı tabanca alma prosedürleri değişmiştir. Artık kurusiki silah almak almak isteyen vatandaşlar ilk önce ilçe emniyete gidip başvuru yapıp daha sonra av bayisine gitmesi gerekmektedir. Değerli arkadaşlar kurusıkı tabanca alımı son zamanlarda oldukça alımı zorlaşmıştır. Bu yüzden hem insana zarar vermeyen hemde keyfi olarak insana rahatlık veren havali silah, havali tufek, airsoft tufek, havali tabanca gibi altarnatif ve alımı çok kolay olan ürünlere yönlenmenizi tavsiye ederiz. 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.