Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Mevsime Göre Değişen Çadırlarda Hangi Modeller En Çok Tercih Edilmektedir?

13-12-2018 21:20
Mevsime Göre Değişen Çadırlarda Hangi Modeller En Çok Tercih Edilmektedir?

Çadır kamp yapacak olanlar için en önemli kamp malzemesi olarak kabul edilmektedir. Tercih ettiğiniz kamp çadır modeli, tüm kamp deneyiminizi etkileyecektir. Kaliteli, sağlam, mevsime uygun ve sizi yarı yolda bırakmayacak, konforlu bir çadır kamp deneyimini doyasıya yaşamanızı sağlayacakken, kalitesiz ve mevsime uygun olmayan çadırlar, tüm kampı size zehir edebilir. Bundan dolayı kamp yapmadan önce en uygun ve ideal çadırı temin etmek için biraz araştırma yapmak oldukça önemlidir.

Çadır Modelleri

Çadır modelleri oldukça çeşitli ve zengindir. Tek kişilik çadırlar, aile boyu çadırlara kadar birçok farklı amaca hizmet edebilen, farklı boyut ve ebatlarda birçok model çadır bulmak mümkün. Bu aşamada öncelikli olarak nasıl bir çadıra ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bunun için ise cevaplamanız gereken sorular:

1)Kamp için nereye gidiyorum?

2)Kamp için gideceğim coğrafya ve mevsim koşulları nasıl?

3)Hangi mevsimde kamp yapacağım?

4)Kaç gün konaklayacağım?

5)Kaç kişi aynı çadırda kalacağız?

6)Yürüyüş ağırlıklı bir kamp mı olacak?

Bu sorular nasıl bir çadır almanız gerektiği konusunda size en kesin fikri verecektir. Öncelikli olarak kamp için gideceğiniz yerin coğrafik özellikleri, mevsim koşulları, orman ya da deniz kenarı oluşu gibi unsurlar önemlidir. Örnek olarak kış mevsiminde, ormanda kamp yapacaksınız, kış mevsimine uygun bir çadır temin etmeniz gerekir. Eğer çok rüzgar varsa ya da çok yağmur yağacaksa, çadırınızın tüm bu koşullara dayanıklı olarak seçilmesi gerekmektedir. Yürüyüş yapacağınız bir kamp tercih edecekseniz; bu aşamada da tercih edeceğiniz çadır modelleri mutlaka hafif olarak seçilmeli.

Mevsimlik Çadır

Çadır ne yazık ki dört mevsimde de kullanılamaz. Tek bir çadıralmışsanız aynı çadırı hem aşırı sıcaklarda hem de aşırı soğuklarda kullanmanız mümkün olmayacaktır. Buna göre de mevsimlik çadır için araştırma yapmanız gerekmektedir. Mevsimlik çadır öncelikli olarak hangi mevsimde kamp yapacağınıza göre çadırın da özelliklerini belirlemelisiniz. Her mevsim için ayrı çadır almak istemiyorsanız; 3 mevsimlik çadırlara göz atabilirsiniz. Ancak en sağlıklısı, hem ilkbahar, yaz hem de sonbahar, kış mevsimlerine uygun olacak şekilde en az 2 adet çadır edinmeniz olacak. Elbette bu kural sık sık kamp yapmayı tercih edenler ve kış mevsiminde kamp yapacaklar için daha da önemli bir bilgi.

Çadır Fiyatları

Çadır fiyatları tercih edilen çadır modelleri ile belirlenmektedir. Bazı çadır çeşitleri su geçirmez özellik ile beraber kolay kurulum, sineklik gibi ekstra özelliklere de sahiptir. Bu gibi artı özellikler elbette çadır fiyatları için belirleyici unsurlardır. Bunun dışında kaç kişilik bir çadır olduğu, hangi mevsim için uygun olduğu, ebatları ve markası da çadır fiyatları için belirleyici unsurların başında gelir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.