Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Olta Makinasının Serilerindeki Özellikler Nelerdir?

06-11-2018 21:33
Olta Makinasının Serilerindeki Özellikler Nelerdir?

Olta makine ekipmanı; balık avcılığını severek yapan ister amatör isterse de profesyonel kişiler tarafından kullanılan en önemli balık avı malzemesidir. Olta makine modelleri genel itibari ile balık avındaki en önemli malzeme olup; doğru ve kaliteli şekilde seçilmesi gereken malzemelerin başında gelir.Olta makine çeşitleri arasından en uygun ve ideal seçmek için öncelikli olarak ne amaçla olta makinesi satın almak istediğinizi netleştirmeniz bu aşamada en büyük yardımcınız olacaktır. Genellikle hangi sularda, hangi balıkları avlıyorsunuz, gibi sorulara yanıt vermeniz sizin için en doğru olta makine çeşitleri konusunda en önemli ipucunuz olarak karşımıza çıkar. Olta makine modelleri hakkında bilgi sahibi olmak, en doğru olta makine çeşidini satın almanıza destek olacaktır.

Olta Makine Özellikleri

Olta makine özellikleri konusunda birçok aşamada dikkatli ve bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Olta makineleri için en önemli aparat, olta makinesi kamışıdır. Bu sebeple de olta makinesi satın alırken en çok kamış bölümüne dikkat etmek gerekmektedir. Olta makinesi; misinin toplandığı bölgedir. İşi bulunan misinayı boşaltır ve toplamaya destek olur. Makinelerde kendi içlerinde 2 ye ayrılır savurma ve sürütme olarak ayrılır. Savurma makineleri ileri geri hareketiyle misinayı oltaya toplayan sarma teli vasıtasıyla çalışan bir sistemi vardır. Çıkrık makineler bizim bildiğimiz çeşitçe bir makinedir bu makineyi çoğunlukla sürütme tek tekniği kullana insanlar tercih eder. Bu özelliği ile gelişen teknolojiye ayak uyduran olta makine çeşitleri; iri ve büyük balıkları da daha kolay yakalar. Bunun dışında olta makine modelleri için araştırma yaparken bir diğer önemli husus ise olta makinesinin çekme oranı olarak karşımıza çıkar. Olta makinesinin kolunun bir tur dönmesi karşılığı kaç tur makara sarım yapabildiği, çekme gücünü belirlemeyi sağlar.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise makaranın kapasitesi olmaktadır. Makine kaç metre misina alıyorsa, makinenin kapasitesi budur. Olta makine için bir diğer önemli ve dikkat edilmesi gereken husus ise çekebildiği ağırlık ve avın direnişi ile frenleme kolu üstünde oluşan baskının verdiği salınım ayar yeteneklerinin gücüdür. Olta makinelerinin özellikleri bu kadar kısıtlı değildir. Olta makinesinin tek çeşidi vardır.

Olta Makine Fiyatları

Olta makine fiyatları oldukça değişkendir. Geniş bir fiyat aralığı vardır. Genel itibari ile her amaç ve her bütçe için en uygun fiyatları ve kaliteyi en iyi fiyat performans aralığında bulabilirsiniz. Olta makine fiyatları için belirleyici olan bazı unsurlar; olta makinesinin kalitesi, olta makine modelleri, tercih edilen marka, makinenin makara kapasitesi, makinenin çekme gücü ve makinenin ayar yetenek gücü olmaktadır. Tüm bu özellikler olta makine fiyatları için en belirleyici unsurların başında gelmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.