Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Ördek Avı Sırasında Kolaylık Sağlayacak Mühreler

01-07-2018 21:30
Ördek Avı Sırasında Kolaylık Sağlayacak Mühreler

Mühre adı verilen araçlar; ördek türüne mensup olan hayvanların avlanması için kullanılan ve ördekte mevcut olan bütün yapısal özellikleri taşıyan bir araçtır. Plastik ördek mühreler imal edilirken, ördeğin sahip olduğu bütün fiziki özellikler ve biyolojik detaylar kullanılır.

Mühre ördek çeşitleri ördek avı sırasında avcıların en fazla tercih ettiği malzemelerden biridir. Ördek avı, diğer hayvanlara göre daha zor ve detaylı bir avcılık alanıdır. Ördeklerin diğer hayvanlara kıyasla daha hassas olması ve hareket yetilerinin oldukça hızlı olması gibi faktörlerle ördek avı daha zordur. Bundan dolayı da ördek avına çıkan kişilerin neredeyse tamamı ördek mühreler kullanarak avını tamamlamayı tercih eder.

Plastik Ördek Mühreleri Ne İşe Yarar?

Plastik ördek mühreleri, av sırasında ördeğin hedefe doğru yaklaşmasına destek olur. Mühre ördek çeşitleri ürünlerinin iç bölümünde demir ayaklık biçiminde parçalar bulunur. Bu parça sayesinde de mühre çeşidini arzu ederseniz sazlıklarda, bataklıklarda ya da su yüzeyinde kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz de toprakta sabit duracak şekilde sabitleyebilir ve bu şekilde kullanılabilir. Mühre çeşitleri birçok alanda kullanım için uygun ve elverişli olmaktadır. Bu aşamada ördek mühreler kullanılırken dikkat edilmesi gereken başlıca unsur ise mührenin titiz ve doğru bir şekilde dizilmesi olacaktır. Mühre modellerinin yanlış dizilmesi ya da yapılan ufak hatalar, ördeklerin mührelere yaklaşmamasına sebep olur. Oldukça hassas ve zeki hayvanlar olan ördekler, dizilimdeki hatayı sezinler ve hedefe yaklaşmaz. Bu sebeple de yalnızca tek bir mühre ile ördek avına çıkılması tavsiye edilmez. Bu aşamada ördek avlamak isteyenler için en az 3 adet mühre bulundurulması tavsiye edilir. Bu sayede hedef ördek daha kolay şekilde yakalanabilir.

Mühre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mühre ördek çeşitleri kullanırken dikkat edilmesi gereken öncelikli nokta, avlanacak olan ördeğin cinsidir. Ördek hangi cinsteyse, alınacak olan mührenin de aynı cins olmasına dikkat edilmelidir. Av sezonu açıldığı zaman genel olarak erkek cinsine mensup ördekler kullanılmaktadır. Bu cinste olan mühreler de daha canlı renklerde olup, ördeklerin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Av sezonunun bitmesine yakın dönemde ise, dişi mühreler tercih edilir. Bu dönem, ördeklerin çiftleşme vakti olduğu için erkek ördeklerin dikkatini çekmek daha kolay olacaktır. Ava giderken avcının yanında mutlaka mühre bulundurması önerilir. Bu, avcıya avantaj sağlar. Ördek avlarında ördeğin bulunması ve hedefe yaklaştırılması zordur. Kullanılacak olan mühreler bu işin daha kolay ve kısa zamanda yapılmasını sağlar. Mühresiz şekilde ördeği tespit etseniz dahi, avlamak için ördeğin tuzağa doğru çekilmesi oldukça zordur. Ördek avcıyı gördüğünde hızlı bir şekilde kaçar ve aynı bölgeye yeniden gelmesi günler alabilir. Bu yüzden mühre ile yakalayacağınız hayvanı kolay bir şekilde bulabilir ve hazırladığınız tuzağa çekmeniz mümkündür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.