Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Outdoor sporlar için doğru giysi seçimi

05-03-2018 18:14
Outdoor sporlar için doğru giysi seçimi

Açık hava sporları yani outdoor sporlar için özel hazırlanmış outdoor giyim için araştırılma yapılmalıdır. Outdoor ayakkabı,outdoor bot,ourdoor mont,outdoor pantolon gibi özel olarak üretilmiş giysiler tercih edilmelidir. Zorlu açık hava sporları için nasıl kıyafet seçileceğini öğrenmek, spora başlamadan önce çok önemli. Öncelikle sorulacak sorular:

Hava Durumu: Hangi mevsim? Tahmini hava sıcaklığı nedir? Yağmur ihtimali var mı?

Outdoor giyimdayanıklı, işlevsel, esnek ve çok yönlü olmalıdır. Hareket kabiliyerini kısıtlamadan, hava koşullarını en iyi şekilde kontrol altında tutan kumaşlar tercih edilmelidir. Hafif kumaşlar seçilmesi, daha rahat hareket etmeyi sağlayacaktır. Pamuk gibi yüzde yüz doğal kumaşlar, ıslandıklarında ağırlaşır ve uzun süre kurumaz. Bu sebeple de sağlık açısından risklidir. Bunun yerine doğal olmayan ancak sporcular için özel olarak üretilmiş hafif, kolay kuruyan, hava alan kumaşların tercih edilmesi gerekebilir.Tercih edilecek outdoor giyim ürünleri, yapılacak spora göre belirlenmelidir. Hafif kumaşlar, tırmanış gibi sporlar için sakıncalı tercihlerken, koşan kişiler için uygundur. Bu sebeple de yapılan spora en uygun kumaş ve en uygun giysiler değişmektedir.

Outdoor giyim İçin Hava durumu Takip Edilmelidir

Faaliyetleriniz sırasında hava koşullarının tahmini olarak nasıl olacağını araştırmak gerekir. Outdoor giyim için hava durumunu dikkate almak, iklim koşullarının sizi zorlamadan spor yapmanıza imkan tanıması demektir. Güneşli olacağını zannettiğiniz bir günde, bu koşullara uygun olarak daha hafif ve hava alan outdoor giysilerinizi tercih etmeniz gerekirken, yağmurlu havalarda su geçirmez kumaşlar tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

·Outdoor giysilerin malzemesi:

Pamuktan üretilmiş, tamamen doğal ve nefes alabilen kumaşlar tercih edilmelidir. Fakat pamuk gibi doğal kumaşlar, ter ya da ıslaklık (yağmur vs.) gibi durumlarda oldukça ağırlaşır. Bu nemin uzun süre kalmasına yol açar ve sıcaklık düşükse sizi üşütebilir. Bunun yerine, nemi vücudunuzdan uzak tutarak kuru tutan insan yapımı malzemeler kullanmak daha akıllıca olacaktır. Bu tür malzemelerden yapılan kıyafetler, hafif olma eğilimi taşıdıkları için ıslansalar dahi daha çabuk kuruyacaktır.

·Outdoor pantalon:

Kısa pantolonlar, uzun pantolondan daha serin tutar ve hareket kabiliyeti açısından daha iyidir. Uzun pantalonlar ise daha sıcak tutar ve güneş yanığı, böcek ısırığı gibi olumsuzluklardan sizi korur. Tercih yaptığınız spora ve iklim koşullarına göre değişecektir.

·Outdoor Ayakkabı:

Ayakkabı seçimi outdoor sporlar için en önemli unsurlardır. Koştuğunuzda, ayakta kaldığınızda ya da yere sürtüldüğünde ayağı vurmayan, hareket kabiliyetini sınırlamayan, rahat ayakkabıların tercih edilmesi gerekir. En iyi outdoor ayakkabının bile en iyi çoraba ihtiyaç duyacağı unutulmamalıdır. Pamuk çoraplar bu aşamada tercih edilmemelidir. Sporcu çorapları, hem hava almayı sağladığı hem de daha hafif olduğu için tercih edilmelidir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.