Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Pala İğneleri Oltaya Nasıl Bağlanmalıdır?

10-08-2018 21:11
Pala İğneleri Oltaya Nasıl Bağlanmalıdır?

Pala iğne çeşitleri genel olarak boyutlarına göre kullanılmaktadır. Kısa pala iğne çeşitleri klasik dip takımı hazırlamak adına tekli hırsız oltada ya da kıbrıs takımında da kullanılabilmektedir. Pala iğne çeşitleri farklı boyutlarda ve farklı renklerde üretilmektedir. Pala iğne çeşitleri konusunda bilinmesi gereken öncelikli konu; iğne numaralarıdır. İğne boylarında numara küçüldükçe büyümektedir. Pala iğne numarası büyüdükçe küçülen bir yapıdadır.

Uzun Pala İğne ve Lüfer İğnesi Nasıl Bağlanır?

Olta takımları için en aktif malzeme uzun pala iğne ya da lüfer iğnesi olarak karşımıza çıkar. Balık ve diğer su ürünlerini iğneye takılarak avlanmaktadır.İğne ve kanca çeşitleri iyi kalitede olmalıdır. Bununla beraber çelik, bronz, nikel ve krom gibi metaryellerin karışımından elde edilmektedir. Pala iğne çeşitlerinde esas olan suya dayanıklılık olmalıdır. Bununla beraber burulma ve gelen darbelere karşı dayanma gücü de balık avı için önemli unsurların başında gelir. Bu unsurların dışında iğnelerin teknik yapıları da hangi balığın avlanacağına göre belirlenmektedir. Olta iğneleri genel olarak 4 bölümünden oluşmaktadır. Bu bölümler uç, boyun, beden ve pala olarak adlandırılan bölümlerdir. Farklı iğnelerde bu dört farklı bölüm çeşitli yapı farklılıkların ortaya çıkmasını sağlar. Bu farklar avlanma etkinliğini yükseltmek amacıyla kullanılır.

Kısa Pala İğne Bölümleri Nelerdir?

Kısa pala iğne için öncelikli olarak uç kısmı hakkında bilgi edinmek gerekir. Olta iğnesinin uç bölümü sivri, sert ve pürüzsüz bir yapıdadır. Bu sayede de balık ile ilk temasın gerçekleştiği bölgedir. Olta ile yapılan balık avlarında iğne ucunun av çeşidine uygunluğunun yanı sıra malzemenin uygun olması, kaliteli olması ve sağlam olması da dikkat edilmesi gereken öncelikli unsurların başında gelir. Bundan dolayı da farklı uç yapıları geliştirilmiştir. Farklı uç çeşitleri sayesinde farklı balıkları avlamak mümkündür. Avlanacak olan balık türünün çeşidine göre, balığın davranışlarına göre ve kopma riskine karşı kullanılan bu uç kısmı; beş sınıfta incelenmektedir. Bunlar;Düz (çukur ağızlı) uç, Gaga uç (içe dönük), Mızrak uç (dışa dönük), Çift çentikli uç, Çentiksiz (kambur uç) olarak tanımlanır. Pala iğne ucu çentik yani tırnak ile birlikte bir yapıdır. Avlanılan balık çeşidinin oltadan kurtulmasını önleyen bir işlevi vardır. Uygun formda olması ile beraber kırık, pürüzlü, paslı ve küt uçlar da avlanma etkinliğini azaltır ve av için verimi ortadan kaldırır. Lüfer iğnesi, uzun pala iğne, kısa pala iğne gibi iğne çeşitleri mutlaka avlanacak olan balık türüne göre tercih edilmelidir. Bu sayede daha verimli bir balık avı söz konusu olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.