Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Sazan Avında Olmazsa Olmaz Malzemeler Nelerdir?

15-11-2018 16:02
Sazan Avında Olmazsa Olmaz Malzemeler Nelerdir?

Sazan avı özel balık avı malzemeleri gerektiren bir avdır. Çünkü sazan balığı tatlı suda yaşamakla beraber oldukça dikkatli ve kurnaz balık cinslerinden biridir. Genel kanı çoğunlukla sazanın kolay bir av olduğu yönünde olmasına rağmen sazan avı oldukça zor ve komplike bir av çeşididir. Genel olarak Türkiye’nin iç sularında sazan balığı pullu ve pulsuz olmak üzere 2 ana türde bulunur. Bu türler daha yaygın şekilde bulunabilse de birçok çeşidi vardır. Genel olarak dipte yaşamayı seven ve dipte avlanan bir balıktır. Suyun dibinde solucan, larva böcek ve bitki parçaları ile beslenir. Genel olarak uygun koşullar söz konusu olduğunda sazanlar yarım asır kadar yaşayabilir. Bunun dışında 1.5m uzunluğa ve 35 kg ağırlığa kadar ulaşabildikleri görülmektedir. Türkiye’de kaydedilen bilgilere göre 30 kiloya varan sazanlar mevcuttur. Bilinçsiz ve aşırı avlanma, sazanların azalmasına yol açmaktadır. Bundan dolayı da uygun malzemeler ile bilinçli olarak sazan avı yapmak gerekir. Carp keep sac en yaygın sazan avı malzemesidir.

Sazan Av Malzemeleri

Sazanlar dipte avlanan balıklardır. Bundan dolayı da dip olası tercih edilebilir. Bunun dışında carp keep sac da sıkça kullanılır. Bunun dışında sazan av malzemeleri haricinde en işe yarar ip ucu ise; avlanacak olan bölgeyi yemlemek; yem için vanilya, meyve esansı, mısır unu ya da tatlandırıcılar ile yemi balık için daha dikkat çekici yapmak gelir. Sazan genel itibari ile ürkek bir balıktır. Bundan dolayı da misinayı, oltaya balık geldiği anda çekmemek gerekmektedir. Sazan öncelikli olarak yem çevresinde dolaşmaktadır. Tehlike olmadığına emin olursa, yemi yutar. Hareket eden oltalar sazanları kaçırır. Bundan dolayı da dikkatli bir şekilde balığı avlamak gerekmektedir. Bunun dışında sazan avı için kırmızı toprak solucanı da kullanabilirsiniz. Sazan balığının en sevdiği yemlerden biri olan solucanlar, bahçede ya da topraklarda bolca bulunmaktadır. Nemli bir bölgeden kırmızı toprak solucanı toplayıp sazan avı yapabilirsiniz. Bunun dışında temin edeceğiniz sazan av malzemeleri mutlaka kaliteli ve güvenilir olarak tercih edilmelidir. Bu sayede avlanması oldukça zor olan sazan balığı en başarılı şekilde avlanabilir. Carp keep sac bu malzemelerden biridir. Sazan avını oldukça kolay ve pratik hale getiren carp keep sac günümüzde sıkça tercih edilen sazan avı malzemeleri arasında bulunmaktadır.

Sazan Av Malzeme Fiyatları

Sazan av malzeme fiyatları genel olarak tercih edilen malzemelere göre değişmektedir. Genel itibari ile oldukça ekonomik olan sazan av malzemeleri fiyat bakımından oldukça geniş bir skalada incelenir. Fiyat açısından oldukça uygun ve kalite bakımından üstün olan sazan av malzeme fiyatları için araştırma yapılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.