Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Sıcak Havalarda Çadırdaki Sıcaklığı Engellemenin Yolları Nelerdir?

03-09-2018 21:31
Sıcak Havalarda Çadırdaki Sıcaklığı Engellemenin Yolları Nelerdir?

Kamp çadırı tercih ederken dikkat edilmesi ve asla unutulmaması gereken öncelikli konu; çadırın kamp yapılacak mevsime göre tercih edilmesidir. Ne yazık ki dört mevsimde de kullanılabilen özelliklerde çadırlar mevcut değildir. Yaz mevsimi için özel olarak dizayn edilen çadırlarda; yaz koşulları göz önünde bulundurularak kumaşlar kullanılır ve esas amaç hava akışının sağlanması ile beraber, güneş doğduğunda çadırın içini minimum sıcaklıkta tutmaktır. Kış mevsiminde kullanılmak üzere üretilmiş olan çadırlarda ise öncelikli amaç, çadırın kişileri soğuktan ve mevsimin sert şartlarından korumaktır. Rüzgara dayanıklı olarak üretilen bu çadırlarda esas hedef su geçirmez özelliklerde kumaş kullanmak ve kışın soğuk havalarda kamp yapma keyfinin bozulmamasını sağlamaktır.

Tüm bu sebepler dolayısıyla da kamp malzemeleri arasında belki de önemli olan ürün kamp çadırı olarak karşımıza çıkar. Kamp çadırı genel olarak kamp yapılacak olan bölgeye, koşullara, hava durumlarına göre tercih edilmelidir. Yaz mevsiminde yapılan kamplarda da en önemli konuların başında genel olarak sıcak havalarda çadırlardaki sıcaklığı engellemektir.

Çadır Modelleri Nelerdir?

Çadır modelleri günümüzde oldukça çeşitli olmaktadır. Renkleri ve boyutları gibi birçok farklı özellikte kamp çadırı bulmak mümkün. Bunun yanında otomatik kurulum özelliği olan ya da hafif, kompak özelliklerde de çadırlar bulunabilmektedir. Çadır modelleri genel olarak kamp yapacağınız bölgeye, mevsime, ortam koşullarına en uygun özelliklerde olmalıdır. Av yapmak amacıyla çadır temin ediyorsanız, çadırın bölgeye en uygun şekilde kamufle olacak renk ve modelde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Kamp çadırı genel olarak kalacak kişi sayısına ve mevsime göre tercih edilir.

Önemli Kamp Malzemeleri Nelerdir?

Kamp malzemeleri arasında esas olarak tüm araçlar önemli olurken çadır, haşere spreyi ya da uyku tulumu gibi daha önemli malzemeler de mevcuttur. Kamp malzemeleri mutlaka kaliteli olmalı ve kampçıyı yarı yolda bırakmamalıdır. Bu sayede aynı malzemeler uzun süre ilk günkü verimi ile kullanılabilir. Kamp sırasında yemek yenecek araçlar, kamp mutfağına dair gereçler, uyku için kullanılan malzemeler, çadır gibi birçok önemli kamp malzemeleri bulunmaktadır. Bu malzemeler mutlaka güvenilir yerlerden temin edilmelidir. Bu sayede kamp keyfi yarıda kesilmeyecek ve malzemeler sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Çadır Fiyatları Nedir?

Çadır fiyatları genel olarak oldukça ekonomiktir. Her bütçe için uygun olan çadır modelleri mevcuttur. Genel olarak çadır fiyatları boyut, tür, model, kullanılan kumaş ve çadırın özelliklerine göre belirlenmektedir. Özellikleri ve kalitesi artan çadırların fiyatları da yükselmektedir. Bazı çadırlar özellikleri gereği daha uygun fiyatlı olurken kalite bakımından da fiyat performans ürünü olarak kabul edilmektedir. Bununla beraber genel olarak kampanya ya da fırsat ürünleri kategorisinde bulunan çadırlar oldukça uygun fiyatlı olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.