Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Tüfek Türüne Göre Fişekler Değişmekte Midir?

06-05-2018 18:12
Tüfek Türüne Göre Fişekler Değişmekte Midir?

Tüfek malzemeleri arasında en önemlisi, tüfek fişekleri olarak kabul edilir. Fişekli tüfek malzemeleri;tüfek fişekleri için rahat taşıma ve kullanım aşamasında, fişeğin oldukça kolay bir şekilde tüfeğe yerleştirilmesini sağlayan bir malzemedir.

Fişekliler, av sırasında hareket durumunda iken, fişeğin düşüp kaybolmasını engeller. Eğer tüfekfişekleri biterse de, kolaylıkla fişeklikten alıp tüfeğe yerleştirmek mümkün. Av sırasında bu şekilde kaç adet fişeğin geriye kaldığını öğrenmeniz ve buna göre hareket etmeniz de mümkün.

Tüfek Fişekleri Çeşitleri Neler?

Fişekliler, av sırasında fişeğin rahatlıkla ve kolay bir şekilde alınmasını sağlar, fişeğin kaybolmasını engeller. Bu amaca uygun olarak üretilmiş olan fişekliler, tüfeğin kabzasına takılır. Tüfeğin kabzasına takılan dışında, yivli olarak da tercih edilebilir. Kabzaya takılan fişeklerin kullanımı daha kolay olarak kabul edilir. Yivli olanlar ise daha sert olmasına rağmen daha sağlamdır. Amaca uygun olarak tercih edilmesi daha doğru olur. Tüfek malzemeleri oldukça zengin çeşitlilikte olduğu için her amaca uygun olarak tüfek malzemeleri bulmak mümkün.

Fişek seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; fişeğin yerleştirilecek olan bölmelerinin sağlam olması... Bu alanların sıkı olması oldukça önemli. Sıkı bölmeye sahip olamayanlar, fişekliklerden fişek çıkarak kaybolabilir.

Fişeğin yerleştirildiği alanların sayısı da fişek tercih ederken önemli bir diğer konu. Av sırasında ideal olan bölme sayısı 6 ya da 8’dir. Fişekliğin taşınma şekli de bu aşamada oldukça önem taşır. Yaygın olarak tercih edilen tüfek malzemeleri ise, Hıllman Tüfek Kundak Koruma 6 Fişeklik Remington olarak karşımıza çıkıyor. Kabza kısmına takılabilen fişeklikler, av sırasında konforlu ve rahat hareket kabiliyeti sağlıyor. Avı vururken, fişeğin hızlıca hareket etmesi ve hızlı bir şekilde dolum yapmayı sağlayan bu ürün, avcı için oldukça avantaj sağlıyor. Av sırasında hayvanın sürekli hareket halinde olduğu durumlarda, tüfek sesi gelir gelmez kaçması sebebiyle, tüfek biter bitmez doldurmak gerekir. Kabza kısmına takılabilen fişeklikler ise bu aşamada tüfeği yere bırakmadan, fişeğin rahatça takılmasını sağlıyor. Kabza bölümüne takılabilen fişekliklerin bölme sayısı genelde 6 olur. En çok tercih edilen bir diğer fişeklik ise yivli fişeklik olarak karşımıza çıkar. Bunlardan da en çok tercih edileni; Hillman Yivli Kundak Koruma 10 Fişeklik Kamuflaj olarak karşımıza çıkıyor. Yivli olan fişeklikler, kenar bölümünün içinde demir saçlar barındırır. Bu şekilde de fişekliğin daha sağlam olması sağlanır. Yivli fişeklikler, uzun süre ilk günkü kadar sağlam olarak kullanılır. Bu denli sağlam olması sayesinde de zorlu av koşullarına sahip ortamlarda bile konforlu ve kolay şekilde kullanılabilir. Yivli olan fişekliklerin fişek konulan bölmeleri daha sıkı olduğu için fişeği oldukça sağlam bir şekilde kavrar ve düşmesini engeller. Genellikle 10 bölmeli olan yivliler, kolay taşınır.

Fişek Fiyatları Nedir?

Fişek fiyatları fişeğin türüne ve çeşidine göre değişir. Yivli ve kabzaya takılan çeşitlerine göre fişek fiyatları değişmektedir. Ancak geniş fişek çeşidi olmasına bağlı olarak da fiyat yelpazesi de geniştir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.