Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Tüfekleri Kılıf ile Güvende Tutmanın Yolları

01-05-2018 23:59
Tüfekleri Kılıf ile Güvende Tutmanın Yolları

Günümüzde avlanma sporu, gün geçtikçe daha çok rağbet gören ve daha da yaygınlaşan bir eylem haline geldi. Özellikle de yapılan büyük organizasyonlar; doğa ve avcının buluşmasını, spor olarak avcılığın daha da kabul edilebilir bir hale gelmesine yardım etti. Gerekli malzemelerin, büyük bir titizlikle hazırlanması gereken avcılıkta, konforlu şekilde yaban hayatına girebilmek oldukça önemli. Avcılık, genel olarak zorlu şartlarda yapıldığı için, av araç ve gereçlerinin büyük bir titizlikle seçilmesi oldukça önemli.

Özel olarak avcılık için tüfek çeşitleri oldukça önemli. Tüfek çeşitleri, milimetrik hesaplar yapılarak dizayn edilir. Avlanma etkinliklerinde balık avı haricinde tüfek kullanılmaktadır. Bu özel tüfek çeşitleri av sırasında ve yolculuk sırasında büyük bir önem taşır. Darbelere karşı da özel olarak tasarlanmış tüfek kılıfı tercih edilir.

Tüfek Kılıfı Nasıl Kullanılır?

Tüfek kılıfı, tüfeğin boyundan biraz daha uzundur. Bunun dışında tüfek şekline oranla daralan ya da açılan bölümleri uyarlanarak dizayn edilir. Dikdörtgen ya da rulo şeklinde değildir. Kılıflarda çepeçevre saran bir tutucu sap yer alır. Bu sap kopmalara karşı güvenli bir biçimde kılıfın çevresinden geçirilerek dikilir. Tüfek ağırlığı hesaplanarak üretilir ve sağlam, kaliteli malzeme kullanılarak üretilir. Fermuarı kolay açılır ve kolayca kapanır. Avcılık olabildiğince hız gerektirir. Bu sayede de ihtiyaç anında kılından hızlı bir şekilde çıkarılması önemlidir. Tüfek kılıfı içi ise tüfeğin zarar görmesini engellemek için en ideal kumaşlardan dizayn edilir.

Tüfek Kılıfı Çeşitleri Nelerdir?

Tüfek kılıfı çeşitleri, modeline göre farklılık gösterir. Taşıma aşamasına sırta takılabilecek olan özel dolgulu malzemelerden üretilmiş, cep bölümlerine farklı malzemeler yerleştirilebilen, koruma oranları yüksek kılıflar da mevcuttur. Bu kılıflar, elde taşımak için özel sap kısmına sahiptir. Sapların ayarlanabilir olması da oldukça avantaj sağlar. Omuza asmalı sap modelleri, çantaların taşınmasını kolaylaştırır. Omuz kısmına denk gelecek malzeme de daha rahat taşımayı kolaylaştırır. Çeşitli modellerde iki tüfeğin eş zamanlı olarak taşınması için kılıflar bulunabilir. Bu kılıflar, iki tüfeğin zarar görmemesi için yastık korumalı şeklinde dizayn edilmiştir.

Tüfek kılıfı için renk seçimi de oldukça önem teşkil eder. Avcıların tüm giysileri, av yapılan ortama göre seçilmelidir. Çalılık modelli olan bu kılıflar sarımtırak, kahverengi ve yeşil renklerin karıştırılarak dizayn edilmesi ile elde edilir. Bazı modellerde de siyah tek renk seçimi yapmak mümkün.

Kılıf Fiyatları Nedir?

Kılıf Fiyatları, tüfek çeşitleri tercihine göre değişir. Tüfek çeşitleri göz önüne alınarak kılıf tercihi yapılır. Bu yüzden de standart bir kılıf fiyatları bahsi yanlış olur. Ancak kılıf fiyatları, kılıfın çeşidine, kalitesine göre değişmektedir. Her bütçeye uygun kılıf çeşidi mevcut olup, uygun fiyatlı kılıf çeşitlerine göz atılabilir. Kılıf fiyatları dışında en önemli nokta, kılıfın işlevselliğidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.