Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Uyku tulumu seçiminin önemi nedir?

08-10-2019 10:23
Uyku tulumu seçiminin önemi nedir?

Uyku tulumu kamp yaparken kullanılan ve en önemli kamp ekipmanları arasında bulunan ürünlerdir. Kamp yaparken rahat ve huzurlu bir uyku çekmenizi sağlayacak olan uyku tulumlarının kaliteli ve sağlam seçilmesi gerekmektedir. Uyku tulumu seçiminin önemi ise öncelikli olarak uyurken soğuktan korumasıdır. Kalite bakımından yetersiz olan uyku tulumları, hem gece vücut ısısını koruyamayacak, hem de zemin ve sırt arasında doğru bir araç olmayacaktır. Bu sebeple uygun ve kaliteli malzemelerle üretilmiş olan uyku tulumlarını tercih etmeniz önemlidir. Bunun yanı sıra uyku tulumu satın alırken hangi mevsim için uyku tulumu satın aldığınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Yazlık uyku tulumları vücut ısısının artmasını engelleyerek, hava akışını sağlamaktadır. Bundan dolayı bu tulumlar, kış mevsiminde kullanılmaz. Aynı şekilde kış mevsimi için özel olarak üretilmiş olan uyku tulumları da yaz mevsimi için uygun değildir. Bu sebeple uyku tulumu seçerken mevsime dikkat etmeniz gerekir.


Dört Mevsim Uyku Tulumu


Eğer sık sık kamp yapıyorsanız, ancak uzun süreli kamp alanında konaklamıyorsanız sizin için en uygunu dört mevsim uyku tulumu olacaktır. Bu tulumları sonbaharda, ilkbaharda, yaz ya da kış mevsimlerinde rahatça kullanabilirsiniz. Ancak bu konuda bilmeniz gereken en önemli konu; dört mevsim uyku tulumlarının uzun vadeli bir çözüm olmasına rağmen aşırı hava koşullarında kullanılamayacağıdır. Aşırı soğuk havalar, kar, fırtına ya da şiddetli rüzgar gibi beklenmeyen koşullar için dört mevsim uyku tulumları yetersiz olur. Bundan dolayı da ekstrem hava koşullarına özel üretilmiş uyku tulumları satın almanız gerekir. Profesyonel olarak kamp yapmıyorsanız, bir kampta aylarca konaklamıyorsanız, dört mevsim uyku tulumu tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.


Kışlık Uyku Tulumu


Kışlık uyku tulumu kış mevsiminin zorlu şartlarına özel olarak tasarlanmış uyku tulumlarıdır. Yağmur, şiddetli soğuklar gibi kışın mevsim normallerine özel olarak tasarlanması ile çetin hava koşullarında vücut ısısının korunmasını ve konforu sağlar. Kışlık uyku tulumu özel kumaşlarda üretilmektedir. Bundan dolayı da kış mevsimi için uygundur. Kampın keyfini doyasıya çıkarmak için en önemli malzemelerden biri olan uyku tulumu için mutlaka kalite ön planda tutulmalıdır. Konforlu bir uyku kamp deneyimini iyileştiren bir detay olmasının yanı sıra acil durumlarda da kurtarıcı özelliktedir. Kamp yapacağınız mevsime, kamp alışkanlıklarınıza ve nerede kamp yapacağınıza dikkat ederek sizin için en doğru uyku tulumunu bulabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.