Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Uzun Menzilli Havalı Tüfek Çeşitleri

03-11-2019 18:18
Uzun Menzilli Havalı Tüfek Çeşitleri
Uzun menzilli havalı tüfekler avcılar tarafından çok sık tercih edilen silah çeşitlerindendir. Uzun menzilli havalı tüfekler namlu boyunun uzun olmasından dolayı daha uzağa atış yapabilmektedir. Ayrıca güçlü havalı tüfekler de daha uzun menzilli olarak atış yapabilmektedir.  Avcıların çok tercih ettiği bir silah olmasının yanı sıra kullanışlı olması ile de ön planda olan havalı tüfekler av ile ilgilenmeyen pek çok kimse tarafından havalı tüfek nedir sorusunun sorulmasına neden olur. Bu anlamda uzun menzilli havalı tüfek açıklaması yapmadan önce havalı tüfek nedir sorusuna cevap vermek gerekir.

Havalı Tüfek Nedir?

Havalı tüfek; adı tüfek olsa da ateşli silah kapsamında olmayan bir silah çeşididir. Fiziksel yapısı itibariyle hava ile işleyen bir sisteme sahip havalı tüfekler mermilerinin küçüklüğü nedeni ile de ruhsat gerektirmez. Tıpkı kuru sıkıda olduğu gibi gerçek silahtan farklı bir sesi olan havalı tüfek genellikle av için tercih edilir. Havalı tüfek fiyatları; tüfeğin malzemesine ve atış mesafesine göre farklılık gösterir. Zira klasik bir havalı tüfek kısa mesafelerde av yapma imkânı tanırken en uzun menzilli havalı tüfek çok uzaklardaki bir avı başarı ile vurmanıza imkân sağlar. Peki, uzun mesafeli havalı tüfek çeşitleri dendiğinde akla ne gelir? Buyurun hep beraber inceleyelim!


Uzun Menzilli Havalı Tüfek Farklılıkları

Uzun menzilli havalı tüfek çeşitleri dendiğinde insanların aklına farklı silahlar gelebiliyor. Söz konusu farklılık gerek fiziksel anlamda gerek işlevsel anlamda silahlardaki farklılıktan kaynaklanıyor. Peki, havalı tüfeklerde ortaya çıkan bu farklılığın nedenleri ne?

Kalibre: Uzun menzilli silahlarda temel farklılıklardan bir tanesi kalibre konusunda ortaya çıkar. Mermi büyüklüğü olarak da açıklanabilecek olan kalibre 4.5 ila 6.5 arasında değişkenlik gösterebilir.

Çıkış Hızı: Merminin namludan çıkış hızı olarak bilinen bu özellik silahtan silaha değişebilir. 

Şarjör Kapasitesi: Uzun menzilli havalı tüfek çeşitleri şarjör kapasitesi ile de birbirinden ayrılır. Örneğin bir modelde 13 adet mermi kullanılabiliyorken başka modellerde 14 ila 17 mermi kullanılabilir. 

Havalı tüfekler fiyatları konusunda araştırma yapıyor ve en uzun menzilli havalı tüfek konusunda en doğru seçimi yapmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Geniş ürün seçeneklerimizle size en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacağız!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.