Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Aradığın Airsoft Modelini Ararken Bu Kriterleri Unutma

07-11-2020 09:35
Aradığın Airsoft Modelini Ararken Bu Kriterleri Unutma

Askeri simülasyon ve hedef sporu olan Airsoft modellerini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunuyor. Modellerin gerçek bir askeri silahtan farkı olmadığı, kopyalandığı bu oyuncaklar keyifli bir spor yapmanızı sağlayacak. Mini plastik boncukların kullanıldığı spor, paintball sporundan daha eğlencelidir. BB adı verilen bu plastik boncukların doğru kullanım ile bir zararı bulunmamaktadır. Doğru bir airsoft tabanca seçmek için önerilerimizden faydalanabilirsiniz.
Airsoft Seçerken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Kriterler
Airsoft, eğlenceli hedef sporu oyuncakları arasında en çok tercih edilenler arasında yerini alıyor. Askeri alanda kullanılan gerçek silahların birebir kopyası kullanılarak üretilen, tamamen spor amaçlı kullanıma uygun tasarlanan ürünlerdir.

Airsoft seçerken;

  • Bütçenizi belirlemeniz gerekiyor.
  • Oynamak istediğiniz rolü belirleyin.
  • Airsoft modellerini inceleyin.
  • Size uygun en iyi airsoft silah modelini seçin.
  • Ağırlığa dikkat edin.
  • Hangi oyuna uygun olduğunu inceleyin.
  • Performansı göz önünde bulundurun.
  • Airsoft oyuncakları seçerken bazı özelliklere sahip olmasına özen göstermelisiniz. Yaylı Airsoft, Elektrikli Airsoft ve Gazlı Airsoft modellerden birisini tercih etmeniz mümkündür.

airsoft- tüfek

Airsoft Modellerini İnceleyin

En çok tercih edilen bazı Airsoft modelleri bulunuyor. Bunlar; M4-M16 serisi, MP5, AK–47-AK–74 serisi, G3, P90, SIG 550/552, G36 ve LMG gibi modellerdir. Her modelin kullanımı birbirinden farklı özelliklere sahiptir. M4 ve M16 serisi dürbün ve tutma yerleri ile farklı özelliğe sahiptir. Modifiye edilmiş olması tercihler arasındadır. MP5 modeli daha küçük yapısıyla işlevsel özelliklere sahiptir. 
AK–47 ve AK–74 serisi iç güncelleme özelliğiyle dış modifiyeye ihtiyaç duyulmayan Airsoft'un parlayan yıldızları arasındadır. G36, birden fazla şarjör modeliyle uyumludur. G3 askeri alanda en fazla kullanılan oyuncaklar arasındadır. Dâhili olarak modifiye imkânına sahiptir. P90 ise yakın mesafe atışlarında oldukça kullanışlıdır. SIG 550/552 serisinde güçlü dâhili güncelleme bulunuyor. LMG ise hafif makineli tüfek alternatifleri arasındadır.

Airsoft Modellerinin Performans Özellikleri

Airsoft oyuncaklarını belirlerken oynamak istediğiniz oyunu ve rolü belirledikten sonra, oyuna en uygun glock airsoft modelini seçmelisiniz. Performansa uygun 3 tür bulunuyor. Bunlardan yaylı Airsoft modellerin pil ya da gaz ihtiyacı yoktur. Tabancalarda ya da diğer oyuncaklarda da yaylı özellik bulunuyor. Keskin nişancılık için ideal bir türdür. Keskin nişancı olmak için, her zaman seçiminiz kaliteli ve güçlü bir Airsoft modeli olması gerekir. Elektrikli Airsoft modeller ise yayın harekete geçmesi için dişli kullanılmasıyla oluşur. 
Dişliler, şarj edilebilen piller vasıtası ile çalışmaktadır. Oyuna yeni başlayanlar için elektrikli türler iyi bir başlangıç sayılır. Gazlı Airsoft modellerde yeşil gaz veya CO2 kartuş kullanılıyor. Gazlı modelleri kullanmanız için tüp olarak satılan gazdan almanız gerekiyor. Gazlı oyuncakların tek handikabı ise soğuk havalarda fazla verimli çalışmamasıdır.

Airsoft Silah Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle Airsoft silah tercihinizi yaparken kişisel konforunuza öncelik vermelisiniz. Oyun türünü, performans türünü, rolünüzü belirleyin. Airsoft oyuncaklar da, gerçek silahlar gibi 2 temel özelliğe sahiptir. Bunlar standart ve Bullpup özelliğidir. Bullpup özelliğine sahip olan modellerde şarjör, tetik kısmının altında yer alır. Bir de airsoft tüfek ile havalı tüfekler arasında nasıl farklılıklar vardır şeklinde sorularda gelmektedir. İkisi de birbirine benzese de çalışma şekilleri vs aralarında farklılıklar bulunmaktadır. Bununla ilgili daha ayrıntılı bilgi için şu https://www.kampseti.com/blog/icerik/airsoft-tufek-ile-havali-tufek-farki-nedir makalemize bakabilirsiniz.
Silah bu özellik ile biraz daha kısalır. Keskin nişancıların, arazi kullanıcıların ve CQB kullanıcılarının tercih edebileceği yapıya sahiptir. Arazi şartlarında sürünmeyi engelleyen bir durum olabilir. Yakın atışlarınızda muhakkak atış gözlüğünüz bulunmalıdır. Bunun yanı sıra yüz maskesi, yüzünüzü korumak adına oldukça önemlidir. 
Aynı zamanda Airsoft silah tercihlerinizi belirlerken bütçenizi göz önünde bulundurun. Yeni başlangıç adına çok pahalı oyuncaklar almanıza gerek yok. Öncelikle başlangıç modellerle işe başlayabilirsiniz. Kullanıcı hatalarında ciddi zararlarla karşılaşmamanız adına, başlangıç modeller tercih edilmesi tavsiye edilir. Oyun içerisinde bazı roller bulunur. 
Bu roller; CQB adı verilen yakın mesafe, Airsoft Sniper adı verilen uzak mesafe, Support adı verilen destek mesafe gibi rollerden oluşmaktadır. Ağırlık ise dikkat etmeniz gereken bir diğer özelliktir. LMG türü oyuncaklar oldukça ağırdır. Fiziki durumunuz buna el vermiyorsa bunun gibi ağır oyuncakları tercih etmeniz, size zorluk yaşatacaktır.

Airsoft Fiyatları

Keyifli bir askeri simülasyon tercih etmeniz halinde airsoft tabanca fiyatları modelleriyle her bütçeye hitap ediyor. Kendinize en uygun modelleri seçerken fiyatlarının, oyun sevinize uygun olup olmadığını belirleyin. Keyifli bir askeri oyun için kendinize en uygun tasarımı tercih edebilirsiniz.




Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.