Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Av Malzemeleri Nelerdir?

14-12-2017 22:46
Av Malzemeleri Nelerdir?

Günümüzde avcılık kara ve balık avı olarak temel halinde ikiye ayrılmıştır. Bu noktada kara avına merak salanlar için aksesuarlar av malzemeleri içerisinde en az tüfek ve fişeklikler kadar önem arz etmektedir. Bu yüzden her iklim şartına ve yapış biçimine mukavemet gösteren ve ana av malzemeleri kullanım ve koruma kolaylığı sağlayan tüfek kılıfları avın kaliteli ve verimli geçmesi için elzem bir noktadadır. Örneğin yağmurlu bir havada tüfeğin içine su kaçmaması için kapalı bir alan bulunana kadar tüfeklerin muhafazası için kılıflar gereklidir. Her tüfeğin biçimine ve ağırlığına uygun özel kılıflar üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Dürbünlü tüfekler için özel üretilmiş kılıflar avını bu tüfeklerle yapanlar için iyi bir koruma ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Kırmızı ve mavi desenli motifleriyle de bir ambalaj ürünü gibi kullanılmakta ve önem arz eden tüfeklerin muhafazasında kullanılmaktadır. Tüfek kılıflarının fiyatları 35 liradan başlayıp 55 liraya kadar çıkabiliyor.

 

Av tüfekleri için de iki farklı seçenek en çok kullanılan ve rağbet gören ürünler arasında yerini alıyor. Bunlardan ilki otomatik tüfeklerdir. Uzak atış menziline sahip olması ve tutukluluk yapma ihtimali sıfıra yakın olan bu otomatik kullanımlı tüfekler pratik ve hızlı olmak gereken av koşullarında kullanıcılarına tam bir randıman sağlıyor. Daha çok yakın av tekniklerinde hedefi ıskalama ihtimali güçlü olan ve dinamik kullanımıyla birçok alıcısı bulunan süperpoze tüfekler de ikinci seçenek arasında yer alıyor.

 

Ayrı bir avlanma sahası olan balık avında kullanılan aksesuarlar ve takımlar ise kara avına göre çok daha fazla çeşitlilik arz etmektedir. İlgililerin av malzeme fiyatları diye internetten arattıktan sonra karşılarına çıkan bu ürünlerin başında alarm ve ziller, olta takımları, balım yemi çeşitleri ve misina ve bot türleri yer alıyor.

Av Malzemeleri İçine Havalı Tabanca Girer mi?

Av malzemeleri havalı tabanca sayılması mümkün müdür? şeklinde sorular gelmekyedir. Öncelikle Şunu belirtmkete fayda var,  havalı tabancalar ile av yapmak yasaktır. Kanunen de bu mümkün değildir. O yüzden havalı tabanca modellerini av malzemeleri içinde saymamız mümkün değildir. Havalı tabanca bir hobi aracıdır. HAvalı tabanca ile cansız nesnelere atışlar yapabilirsiniz. Daha sonra atış talimleri yaparak atışlarınızdki isabet oranlarını arttırabilirsiniz. Üstelik mermisi çok ucuz olduğundan dayasıya atış yapabilirsiniz. Bu konuda sizler için hazırlamış olduğumuz yazımıza da göz atabilirsiniz.

https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-silah-kullanimi-yasal-midir

Av Malzemeleri Fiyatları Nedir?

 

Günümüz avcılık pazarında av malzeme fiyatları konusunda farkları yaratan en temel unsur ürününü kalitesi ve büyüklüğüdür. Örneğin otomatik tüfek fiyatları 680 liradan başlarken bu rakamlar süperpoze tüfeklerinde 12 bin liraya kadar çıkmaktadır. Av tutkunu olanların ürün seçerken fiyat ve kalite farklarını göz önünde bulundurması gereklidir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.