Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kamp Yaparken Şişme Yatak mı Yoksa Mat mı Seçmeliyiz?

11-12-2019 21:08
Kamp Yaparken Şişme Yatak mı Yoksa Mat mı Seçmeliyiz?

Kamp malzemeleri içinde en çok tercih edilen iki ürün şişme yatak ve kamp matıdır. Kamp yapmaya yeni başlayan kullanıcıların aklını karıştıran sorulardan birisidir de yatacak ürün seçimidir. Şişme yatak ya da kamp matı tercihleri, birbirinden farklı istekler doğrultusunda oluşturulmuş iki ayrı üründür. Bu nedenle iki ürün arasında hem konfor hem de fiyat farkı bulunmaktadır. Ancak bunlardan da önemlisi iki ürün arasında kullanım farklılığı vardır. Bu nedenle hangisini seçmeniz gerektiğiniz birkaç kritere göre belirlemeniz gerekir. Gelin o kriterlere yakından göz atalım.

İlk olarak şişme yatak ya da kamp matı satın almadan önce çadırınızın boyutunu bilmeniz gerekir. Çadır boyutuna uygun şişme yatak ya da kamp matı seçimi oldukça önemlidir. Şişme yatak satın alacaksanız tavsiyemiz biraz daha küçük boylarını tercih etmenizdir. Bu sayede yatak, çadırın içerisine rahatlıkla sığabilir. 


Kamp Mat mı Daha İyi Yoksa Şişme Yatak mı?

Hazırlanış açısından kamp matı daha iyidir. Çünkü şişme yatağı şişirebilmek için pompaya ihtiyaç duyarsınız ve taşıma açısından da arabanız yoksa sizi zorlayacaktır. Ancak kamp matı daha kolay kurulur ve daha rahat taşınır. Özellikle de ısı geçirmeyen özelliği sayesinde kamp matı, kış aylarında kamp yapmak isteyenler için çok faydalıdır. Eğer yazın kamp yapacaksanız ve konforunuzdan da ödün vermek istemiyorsanız şişme yatağı tercih etmenizde fayda var. Çünkü şişme yatak, kamp matı ürününe karşın daha konforludur. 

Şişme yatağın kalınlığı yaklaşık olarak bir karış iken kamp matın kalınlığı sadece iki parmaktır. Ancak şişme yatağın içerisinde kamp mat gibi kullanışlı olmayabilir ve patladığında ya da indiğinde olduğu gibi zeminde yatarsınız. Bu durumda mat daha uzun ömürlüdür ve herhangi bir kazada en azından geceyi geçirmenize yardımcı olacaktır. 


Şişme Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Şişme yatağı daha uzun ömürlü kullanmak için gereğinden fazla şişirmemeye özen gösterin. Yüksek basınç ya da yüksek ağırlıklar (220 kilo ve üzeri) şişme yatağınızın ömrünü kısaltacaktır. Aynı zamanda her gece yatağınızı şişirmeniz gerekmektedir. Kamp matta ise pompa gerekmez ve kolaylıkla kurulabilir. Kamp matı, şişme yatağa göre biraz daha ucuzdur ancak dediğimiz gibi yaz aylarında, eğlencesine kamp yapmak isteyenler için daha iyidir. 


Şişme Yatak ve Kamp Matı Fiyatları

Şişme Yatak fiyatları içindeki kullanılan malzeme doğa koşullarına dayanıklılığı, su geçirmez özelliği birçok özelliği ile değişiklik gösterir. Kamp mat fiyatları ise bu kadar fazla fark yoktur. Çünkü matlarda kullanılan malzeme ortalama olarak aynıdır. Tabi onlarda da daha sağlam olan mat modelleri mevcuttur.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.