Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Tabanca Taşımak Suç mu?

22-10-2019 18:16
Kurusıkı Tabanca Taşımak Suç mu?

Kurusıkı tabanca modelleri kanunda belirtilen belli şartlara göre satışı yapılmaktadır ve kanunda belirtildiği gibi de kullanım şartları vardır. Kurusıkı tabancalar kurusıkı silah diye de tabir edilmektedir. Kurusıkı tabanca üzerinde taşımak yasal mıdır? Kurusıkı tabanca taşımak suç mudur? Şeklinde çokça sorular gelmektedir. Kuru sıkı tabanca ses ve gaz fişeği atabilen ağzı kapalı olarak satılan silah modelidir. Kurusıkı silah çeşitleri ses çıkarmak amacı ile kullanılan silahlardır. Kurusıkı silahlar ses mermisi dediğimiz kurusıkı mermilerin atmaktadırlar. Bunlar sayesinde ses yapmaya yararlar. Bu sesin yüksekliği kurusıkı mermisinin barına göre desibeli artmaktadır. Yüksek barda olanlar daha fazla ses yapmaktadır. Daha az bara sahip olanlar daha az ses çıkarır. Bunun yanı sıra gösteriş açısından da kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Kurusıkı tabancalar gerçek silahlar gibi prosedürleri fazla olmasa da yinede birtakım sınırlamaları vardır. İnsana veya herhangi bir şeye zararı olmasa da kullanımı yine belli şartlara bağlanmıştır. Kurusıkı tabanca hobi ve eğlence amaçlı kullanılan bir şey olduğu için üzeriden taşımak yasaktır. Sonuç ta bunlar hobi amaçlı kullanılan ve sürekli ihtiyaç duyulmayan bir şey olduğu için üzeride taşımak da yasaklanmıştır. Bu yüzden kurusıkı silah üzerinizde belinizde taşımak yasaklanmıştır. 5729 sayılı kanunun 3.maddesinde taşınmasının yasal olduğu belirtilmiştir. Bir yerden bir yere nakil yani taşıma işlemleri ise kolay ulaşılamayacak şekilde boş olarak kutu içerisinde evrakları yanında olacak şekilde taşınır.

zoraki kurusıkı tabanca

Kurusıkı Tabanca Hakkında Kanun

Kurusıkı tabancanın nasıl alınacağı, nasıl satılacağı, taşınması, yaş sınır vs. her şey 5729 sayılı ses ve gaz fişeği atabilen silahlar hakkında kanunda anlatılmıştır.Kurusıkı silah alacak kişilerin ilk öncelikle 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Daha sonra yasal olarak kurusıkı tabanca satışı yapan yerlerden sabıka kayıtlarını ibraz ederek satın alabilirler. Sabıka kayıtlarının temiz olması gerekmektedir. Kurusıkı tabanca alırken bu iki şart ilk öncelikli olarak gelir. Kurusıkı tabancalar ağzı kapalı olarak imal edilir ve bu şekilde satışları yapılmaktadır. Kurusıkı silah satın alanların 1 ay içinde mülki amirliğe kayıt yaptırmaları zorunudur. Kurusıkı tabancayı devir yapacak olanlar almış oldukları güncel sabıka kayıtları ile mülki amirliğe giderek kayıt işlemini yaptırmak zorundadırlar.


Kurusıkı Tabanca Cezası Nedir?

Kurusıkı tabanca cezası da kanunda belirtilen hallere uyulmadığı taktirde kanunda belirtildiği gibi cezası bulunmaktadır. Kurusıkı tabanca da olsa yasal hükümlülükleri vardır ve birtakım cezalar da olur. Kurusıkı tabancayı yasal bir şekilde tüm işlemlerini yaptırdığınız takdirde herhangi bir ceza ile karşılaşmazsınız.

Havalı Tabanca Cezası Nedir?

Havalı tabanca cezası ne tür durumlarda oluşabilir? Kuruısıkı gibi şarları zor mudur gibi incelemelere bakarak devam edelim. Havalı tabancalar kurusıkılara göre taşıma da daha rahattır. Çünkü havalı tabancalar kurusıkı gibi ateşili silahlar grubuna girmemektedir. Alırken olduğu gibi kullanırken daha rahattır. Çünkü havalı tabancalar ile daha çok atış talimleri yapılabilir. Kurusıkı tabanca da ise daha çok ses çıkarnak için kulllanılan bir tabancadır. Havalı tabanca cezasını yememek içinde kampseti tarafından sizlere gönderilen faturayı havalı tabancanın yanından ayırmamanız gerekiyor.  Havalı tabanca kullanımı yasal olarak serbest midir? bu konuda da 18 yaş şartı en önemlisidir. Havalı tabanca alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olamnız gerekmektedir.

havalı silahlar
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.