Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Uyku tulumu nasıl seçilir?

29-08-2019 16:43
Uyku tulumu nasıl seçilir?

Uyku tulumu kamp yaparken ve çeşitli doğa aktivitelerinde kullanacağınız en önemli kamp ekipmanlarının başında gelir. Uyku tulumu seçerken öncelikli olarak hangi aktiviteyi yapacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Kampı dağda kuracaksınız ekstrem uyku tulumları seçmeni gerekirken, yaz döneminde standart şekilde kamp kuracaksanız, yaz mevsimi için özel olarak üretilmiş uyku tulumlarını seçmeniz gerekmektedir. Öte yandan tırmanış, trekking gibi aktiviteler için maksimum hafiflikteki uyku tulumları sizler için en ideali olacaktır. Kamp için dizayn edilmiş olan uyku tulumları ise diğer aktivitelere kıyasla daha geniş, yumuşak ve konforun ön planda tutulduğu uyku tulumlarıdır. Bu ürünler sentetik ve kaz tüyü olmak üzere farklı ürünlerle hazırlanmaktadır. Isı derecelerini ise kamp yapacağınız mevsime göre seçmeniz gerekmektedir. Bunun ötesinde uyku tulumu için Avrupa Standartları Enstitüsü tarafından belirlenmiş uyku tulumu ısı ölçümleri bulunmaktadır. Bunlar ise üst limit, konfor derecesi, alt limit ve ekstrem derecesi olmaktadır. Bu dereceleri kamp yapacağınız bölgeye, coğrafyaya ve zemine göre seçmeniz gerekmektedir. Uyku tulumlarının ısı değerleri aynı zamanda giydiğiniz içliğe, uyku tulumu ve zemin arasında bulunan mat ile izolasyon sağlayan alana ve çadırın özelliklerine göre de değişebilir.


4 Mevsim Uyku Tulumu


4 mevsim uyku tulumu dört mevsimde de konforlu şekilde kullanabileceğiniz uyku tulumlarıdır. Bu uyku tulumlarını ekstrem durumlar haricinde kullanabilirsiniz. Bu noktada elbette en sağlıklısı her mevsim için farklı özelliklerde donatılmış ve üretilmiş uyku tulumlarını satın almaktır. Ancak kampı yalnızca hobi olarak yapıyor ve uzun süre konaklamıyorsanız, her mevsim kullanabileceğiniz kaliteli bir uyku tulumu da işinizi görecektir. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcaklar haricinde, tüm mevsimlerde bu çadırları konforlu şekilde kullanabilirsiniz. Müzik festivallerinde, yaz tatillerinde, kışın doğayla iç içe olmak için ya da sonbaharda kahverengi ormanı seyrederken 4 mevsim uyku tulumu çeşitlerin gönül rahatlığınca kullanabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz başlıca özellik, uyku tulumunun kaliteli olması ve güvenilir yerlerden uyku tulumunu satın almak olacaktır.


Çocuk Uyku Tulumu


Çocuk uyku tulumu çocukları ile kampa çıkan ailelerin en kurtarıcı ekipmanlarından biri. Çocukların vücut ısısı, yetişkinlere kıyasla çok daha kolay düşebildiği için ısı derecesi daha yüksek çocuk uyku tulumu modelleri tercih etmeniz, miniğinizin üşümesini engelleyecektir. Kaliteli kumaşlarla üretilmiş olan ve fermuar kısımları sıkı olan çocuk uyku tulumları sayesinde, uyku tulumundan böcek girme gibi riskler de söz konusu olmayacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.