Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı silah mı havalı tüfek mı tercih etmeliyim?

05-12-2020 19:59
Havalı silah mı havalı tüfek mı tercih etmeliyim?

Havalı silahhavalı tüfek mi tercih etmeliyim sorusunun çok sorulması üzerine kampseti sayfası olarak bu konuda sizleri bilgilendirici yazı yazma gereği duyduk. Bu konuda özellikle siz müşterilerimizin yorumlarınızı da alarak hareket etmek istedik ve sitemizden alan müşterilerimizden ufak anketler yapmaya çalıştık. Bu konuyla alakalı aldığımız yorumlar ve tecrübelerimizi sizlere 2 başlıkta aşağıdaki yazımızda açıklayacağız.

Havalı Silah Nedir?

Havalı silahlar sıkıştırılmış hava yardımıyla atılan havalı tabanca modelidir. Tabi bunlar kendi içinde ayrılır ama genellikle Co2 hava tüpüyle çalışmaktadır. En çok tercih edilen havalı tabancalar Co2 ile çalışan havalı tabancalardır. Genellikle şarjör kısmında Co2 hava tüpünü koyacak yer vardır. Oraya yerleştirildikten sonra saçma kapasitesine göre havalı tabancaya saçma konularak atış yapılabilir. Bir Co2 tüp ortama 100-150 saçma atabilmektedir. Tabi bunda en iyi havalı tabanca modeline göre değişebilmektedir. 

Havalı Silah Fiyatları

En uygun havalı tabanca fiyatları 2020 yılında ortalama olarak 300 tlden başlamaktadır. Bu fiyata şuan Türkiye şartlarında yerli üretim olarak Ekol Es 66 havalı tabanca modeli başlamaktadır. En pahalı havalı silah modelinde sınır yoktur. Özellikle ithal ürünlerde şuan ki piyasada 2020 yılı için 2-3 bin tl ye kadar değişebilmektedir. Dolardaki sert hareketlerden ötürü fiyatlar çok değişebilmektedir. En güçlü ve en uygun havalı tabancalar kampseti sayfasından özelliklerini inceleyerek bulabilirsiniz. Kafanıza takılan soruları kampseti havalı silah teknik ekibinden yardım alabilirsiniz.

Havalı Silah Nerede ve Ne Amaçla Kullanılır?

Havalı silah genellikle tabanca gibi olduğu için taşıması kolaydır. Genellikle korkutma amaçlı ama hafif yaralısın diyenler için kullanılan tabancadır. Kısa mesafe atışlarında da hedef dikip kullanılabilir. Genellikle havalı tabancaların av için kullanıldıklarını siz müşterilerimizden duymadık. Kuş için havalı tabanca çok iddialı olur diye düşünüyorum. Ayrıca bu konu ile ile ilgili olan https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-silahlarda-nasil-secim-yapilmalidir olan yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.


havalı silah modeli

Havalı tüfek Nedir?

Havalı tüfekler atıcılık sporunda kullanılan uzun av tüfeklerine benzeyen tüfek modelleridir. Genellikle bunlarda kendi için de 3 kısma ayrılır. Özellikle namludan kırmalı ve Elle doldurulan hava basıncı ile atan tüfekler piyasada çok satıldığını ve siz müşterilerimizin aldığını gördük. En iyi havalı tüfek modellerinin şuan için PCP havalı tüfekler olduğunu düşünüyorum. Çünkü PCP havalı tüfekler gerçekten bir av tüfeği gibi bazen etki gösterebiliyor. Ben şahsen kullanırken av tüfeğinden daha çok keyif almaktayım. Özellikle piyasada en iyi ve en uygun havalı tüfek tavsiyelerini kampseti teknik ekibinden alabilirsiniz. Namludan kırmalı havalı tüfekli etkili olmasına rağmen PCP ye göre çok daha amatördür. 

Havalı Tüfek Fiyatları

Yukarıdaki yazımda belirttiğim gibi PCP tüfekler gerçekten çok güzel hatta en güçlü havalı tüfekler diyebiliriz. Ama havalı tüfek fiyatları bir o kadar da pahalıdır. İmkânınız varsa almanızı tavsiye ederim. Ama en ucuz havalı tüfeklerde de güçlü havalı tüfekler vardır. Bunlar namludan kırmalı havalı tüfeklerdir. 2020 yılı piyasasında en ucuz havalı tüfekler 250-300 tlden başlamaktadır. Tabi fiyatına göre kalitesi de artmaktadır. En pahalı havalı tüfekler ise bunlar genelde PCP havalı tüfekler oluyor. Bunlar da genellikle 2020 yılı için 4-5 bine kadar çıkmaktadır. 


havalı silah modeli

Havalı Silah ile Havalı Tüfek Arasındaki Farklar

  • 1-)Havalı silah her yerde kolayca taşınabilir, ama havalı tüfek belli bir yer kapladığı için taşınamayabilir.
  • 2-)Havalı silahın etkili mevzi si ortalama 20-30 metreden başlar iken, havalı tüfeğin 100-150 metreden başlamaktadır.
  • 3-)Havalı silah ta genel olarak 4.5 mm saçma kullanılabilmekteyken, havalı tüfekte 4.5, 5.5, 6.35 mm kalibrede kullanılabilmektedir.
  • 4-)Havalı silahların piyasası yapısına göre havalı tüfeklere göre daha pahalıdır.
  • 5-)Havalı silahlar genellikle ithal ürünlerdir, ama havalı tüfekler genellikle Türkiye de üretilen yerli ürünlerdir. 
  • 6-)Havalı tabanca da hedef dikip atış yapmak, avcılık yapmak havalı tüfeğe göre oldukça zordur.
  • 7-)Havalı tabanca ya dürbün takılmazken, Havalı tüfeğe her çeşit dürbün takılabilir.
  • 8-)Hem havalı silahta hem de havalı tüfekte ruhsat gerektirmeden satışı gerçekleşebilir. 18 yaşını doldurmanız yeterlidir.
Havalı silah mı havalı tüfekler mi tercih etmeliyim sorusuna siz müşterilerimizden aldığımız yorumlar, kampseti teknik ekibinin tecrübelerinden faydalanarak arasındaki farkları size detaylı bir şekilde anlattık. Sizler bu yazıyı okuyup kafanızdaki soru işaretlerini gideremezseniz kampseti teknik ekibinden de yardım alabilirsiniz. Bizler kampseti firması olarak en ucuzundan en pahalısına tüm çeşitleri https://www.kampseti.com/kategori/aticilik-airsoft-havali-silahlar linkte yer alan stoklarımızda bulundurmaktayız.






Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.