Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tabancada Menzil Ne Kadardır?

03-07-2021 20:38
Havalı Tabancada Menzil Ne Kadardır?

Havalı tabanca satın almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de menzildir. Çünkü yakın mesafe atışları kadar uzak mesafe atışları da oldukça önemlidir. Bu durumda bir havalı tabanca satın alırken en güçlü alternatifi değerlendirmeniz gerekir. Şimdi gelin vakit kaybetmeden en güçlü havalı tabanca hangisi ve bu havalı tabancaların menzili ne daha yakından bir bakalım!
Havalı tabancalar, ilk üretildikleri zamanlarda daha az etkili ve daha düşük bir menzile sahipken gelişen teknoloji ile birlikte havalı tabancaların menzili de arttır. Bu da bir havalı tabanca satın alarak kusursuz bir atış yapmak için önemlidir. Aşağıda havalı tabancaların özellikleri ve menzillerini etkileyen faktörleri inceleyebilirsiniz. En güçlü havalı tabanca da seçerken yazımıza göz atmayı unutmayın.




en güçlü havalı tabnaca modelleri

Havalı Tabancada Menzilini Etkileyen Faktörler

Havalı tabanca satın almak istediğinizde menzili etkileyen birbirinden farklı detaylar vardır. Bu nedenle de tabanca satın almadan önce aşağıda sıraladığımız detaylara bir göz atmanız gerekir. Aşağıda havalı tabanca menzil etkileyecek en önemli detayları dikkate alabilirsiniz.


Havalı Silah Kalibre Değeri

Havalı silah satın almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli detay havalı tabancanın kalibresidir. Genellikle tüfeklerde farklı kalibre seçeneklerinin bulunduğu bilinse de havalı tabancalarda da modelden modele farklılıklar görülebilmektedir. Havalı tabanca tavsiye isterseniz 4.5 mm ön plana çıkmaktadır. Farklı kalibre seçenekleri bulunsa da en çok tercih edilen 4.5 mm dir. Menzili etkileyen bu detayı dikkate alarak yapacağınız alışveriş sayesinde atış performansınızı beklentilerinizin üzerine çıkarabilirsiniz.

Kalibre ve menzil arasındaki ilişki dikkate alındığında havalı tabanca alışverişini desteklemek açısından satın alacağınız silahta kalibre detayını kesinlikle değerlendirmelisiniz. Modelin görüntüsünden ziyade kalibre özelliklerine odaklanmanız kısa ya da uzun menzilde atışların sizin için tatmin ediciliğini arttıracaktır. Havalı tabanca da 4.5mm kalibre daha ağırlıklı olmasına rağmen havalı tüfeklerde 5.5 mm olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise havalı tüfeklerin mekanizmasının daha güzlü olmasından dolayıdır. Bu kalibre farklılıklarını da aşağıda linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Havalı Silah Namlu Uzunluğu

Bir havalı silah ya da ateşli silahın uzun menzilde atış yapabilmesi adına gerekli unsurlardan bir tanesi de uzun namludur. Çünkü namlu uzadıkça atış performansı da oldukça başarılı bir noktaya ulaşacaktır. Satın almak istediğiniz havalı tabanca seçenekleri arasından yapacağınız seçimde namlu uzunluğunu dikkate almadan harekete geçmeyin. Çünkü bu tür bir alışveriş sonrasında satın aldığınız silahın sizin için yeterli sonuçlar ortaya çıkarmayacağını da bilmelisiniz.
Namlu uzunluğunun atış performansı ve menzil üzerinde etkili olduğu açıkken hangi uzunluğun ne tür bir sonuç ortaya çıkaracağı üzerinde değerlendirmeleri ancak bir uzman sayesinde yapmalısınız. Aksi takdirde satın alacağınız silahın namlu değerleri tatmin edici olsa bile uzun menzilli atış konusunda sonuç almak mümkün olmayacaktır.


Havalı Tabancalarda Menzil Neden Önemlidir?

Havalı tabancalarla alakalı en önemli konulardan bir tanesi olan menzil ile ilgili değerlendirmelere bakıldığında genellikle uzak mesafedeki hedeflerin vurulmak istenmesi ön plana çıkar. Bu noktada havalı tabanca menzil uzun değilse uzaktaki bir hedefi yüksek performansla vurmak çok mümkün olmayacaktır.
Havalı tabancanızın beklentilerinizi karşılayan ölçüde atış yapabilmesi açısından mutlaka menzil değerlerini dikkate alarak seçilmesi gerekir. Aksi takdirde atış yaptığınız mermi hedefe ulaşsa dahi etkileyiciliği yeterli seviyede olmayacaktır. 


Menzil ve İsabet Seviyesi Arasındaki İlişki

Uzun ya da kısa menzilli bir silah satın almak sizin için farklı amaçlara hizmet edecek olsa da menzil konusunda isabetli bir karar almak atış sırasında isabeti destekleyecektir. Çünkü 100 metre menzilli silah satın aldığınızda 105 metreye atış yapabilecek olsanız da bu seviyede isabet düşecektir. Ancak 50 metre atışta menzil ve atış isabeti oldukça değerli bir noktaya ulaşır. 
Satın aldığınız silahın daha kaliteli bir sonuç vermesi açısından bu detayı kesinlikle dikkate almalısınız. Aksi takdirde atış performansınız düşeceği gibi bu konuda karşı karşıya kalacağınız riskler de artacak. Mesala havalı tüfekler menziller daha fazla olmaktadır. Bunun en önemli 2 sebebi çalışma sistemleri ve namlu uzunluklarıdır. Bu konuda hazırlamış olduğumuz makalelere göz atabilirsiniz.




en uzun menzilli havalı silahlar

Havalı Tabanca da Uzun Menzil Daima İdeal mi?

En güçlü havalı tabancalar arasından kaliteli bir seçenek yakalamak sizin için önemlidir. Uzun menzil ya da kısa menzil konusunda nasıl bir tercih yapacağınızı belirleyen yegâne detayın atış sırasında beklentileriniz olduğunu vurgulamak gerekir. Yani Atışta kaliteyi yakalamak istiyorsanız ve atış yapacağınız hedef de oldukça yakınsa bu durumda uzun menzilli bir silaha ihtiyacınız yoktur. Bunun tam aksine uzaktaki bir hedefe atış yapacaksanız uzun menzilli bir havalı tabanca sizin için çok değerli olacaktır. Söz konusu detayları dikkate alarak harekete geçin ve size özel bir silah satın alın!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.